Zelená je farba tejto generácie

Zelená je farba tejto generácie>
Mnohí ľudia si čoraz viac uvedomujú výhody recyklácie, šetrenia žiaroviek či znižovania používania chemikálii v bežnom živote. Ste ekologicky osvietená mladá rodinka? Môžete pomôcť svojmu prckovi vyrastať v čistejšom a zelenšom prostredí. Nestojí to až toľko námahy. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu naštartovať sa.

Ekologická detská izba

Šetrné steny

Chcete, aby izbička vášho dieťatka bola uchránená od toxínov a chemických látok? Chcete zaistiť zdravšie miesto pre odpočinok vášho drobčeka? Ak maľujete steny izby, zvoľte farby, ktoré sú ekologicky šetrné a netoxické. Existujú už dokonca aj farby, ktoré dokážu eliminovať zápach v miestnosti.

Správna detská postieľka

Aj pri výbere detskej postieľky buďte všímaví. Zvoľte postieľku, vyrobenú z prírodného dreva pomocou bezpečných povrchových úprav. Pred kúpou sa uistite, že nebola vyrobená s použitím lakov alebo iných chemikálií.

Podlaha pre malého lezca

Keďže váš drobček skôr či neskôr začne liezť, myslite na to s dostatočným predstihom už pri výbere vhodnej podlahy. Dnes si už môžete vybrať z množstva ekologicky šetrných kobercov, korku či iného prírodného materiálu.

Otázka plienok

Chcete dať šancu látkovým plienkam?

Ani tie už našťastie nie sú to, čo bývali za čias našich prarodičov. Niektoré sú, naopak, celkom štýlové. Chcete takto skúsiť znížiť výdavky v domácnosti alebo jednoducho byť ešte o čosi ekologickejší? Vedzte, že s látkovými plienkami je o čosi väčšia babračka. Na druhej strane sú však šetrnejšie k životnému prostrediu, keďže ich môžete opätovne používať. Väčšina je z nebielenej bavlny a prírodného vlákna.

Eko hračky? Hračky bez plastu

Bezpečná alternatíva

Rozšírte správu, že pre svoje dieťatko preferujete neplastové hračky aj do svojho okolia v dostatočnom predstihu. Zaistite si tak, že vás aspoň časť rodiny, priateľov, známych i neznámych, vypočuje. Prírodné, organické a šetrné k životnému prostrediu pri hračkách znamená tradičné. Klasické, drevené hračky preto dnes zažívajú neplánovaný, no o to prudší come-back. Deky na hranie sú takisto super. deka-na-hranie

Aj fľaše bez plastu

Čo tak sklenené?

Ste nedôverčivá voči toxínom v plastových fľašiach? Skúste vymeniť plast za vysoko kvalitné sklo.

Aj čistota môže byť prírodná

A čistiace prostriedky šetrné k prostrediu Stačí sa dôslednejšie pozerať na zloženie prostriedkov a zaraz zistíte, že nie je všetko zlato, čo sa blyští. Najmä na citlivú detskú pokožku siahnite po šetrnom pracom prášku Pri čistiacich prostriedkoch, ktoré používate v detskej izbe, sa snažte obmedzovať tie, s vysokým obsahom chemikálii. Prečo aj striekať okolo seba toxíny, ak existujú aj omnoho šetrnejšie formy života v čistote?

Super kúsky zo sekáču

Stali ste sa v poslednom období maniačkou na second-handy a bazáre, a chcete do týchto tajov zasvätiť aj svojho krpca hneď od začiatku? Najmä bábätka predsa tak rýchlo rastú. Čo im sedí dnes im už budúci týždeň môže byť malé. Preto aj vecičky v detských bazároch sú častokrát málo nosené. Je to spôsob, ako ušetriť. Miesto v peňaženke aj životné prostredie.