Lifestyle, Recepty

Zdravé domáce zemiakové placky takmer bez zemiakov

Zemiakové placky majú radi snáď všetci. Skúsili ste niekedy ich „naklíčenú“ variantu? Sľubujem, že nikto nespozná, že v nich zemiaky skoro nie sú :-). Tento recept síce obsahuje múku, ale stále je jej oveľa menej, než by ste nasypali do bežného zemiakového cesta. Skúste to. Určite si pochutnáte.

Čo budete potrebovať?

  • pol misky naklíčeného cíceru
  • pol misky naklíčeného munga
  • jednu menšiu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 menšia mrkva
  • 1 vajíčko
  • asi 3 lyžice hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • mletá rasca
  • majoránka
  • masť na vyprážanie

Ako na to?

Naklíčené semienka najemno pomeľte spolu s cibuľou, cesnakom, mrkvou a ošúpanými zemiakmi. Pridajte vajíčko, múku a okoreňte.

Na panvici rozpáľte kúsok masti. Z polievkovej lyžice zmesi vytvarujte priamo na panvici placku a skúste ju osmažiť. Uvidíte, ako sa vám bude obracať a či drží pohromade. Pokiaľ nedrží, upravte konzistenciu cesta pridaním múky.

Placky môžete upiecť aj v rúre. Pomažte papier na pečenie masťou a vytvarujte na neho placky. Pečte pri 160 stupňoch. Takto pripravené placky sú ale vysušené a majú tendenciu sa rozpadať.

Podávajte samotné alebo s dipom pripraveným z jogurtu či kyslej smotany a byliniek.

Previous ArticleNext Article

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *