Zbavte sa tehotenských ťažkostí prírodnou cestou!

Zbavte sa tehotenských ťažkostí prírodnou cestou!>
Pre žiadnu mamičku asi nebude novinkou, že tehotenstvo so sebou neprináša len samú radosť, ale aj menšie zdravotné komplikácie alebo nepríjemnosti. Príroda k nám v tomto smere ale bola našťastie maximálne prívetivá a zanechala nám na tieto problémy riešenie v podobe mocných byliniek a iných pomocníkov.

Proti páleniu záhy pite feniklový čaj

Príčinou pálenia záhy sú hormonálne zmeny vo vašom tele a stále sa zväčšujúca maternica. Žalúdok je stláčaný a v dôsledku toho sa žalúdočné šťavy dostávajú do tráviacej trubice a spôsobujú ono dobre známe a nepríjemné pálenie. Je preto vhodné jesť po malých dávkach niekoľkokrát denne. Odporúča sa tiež obmedziť konzumáciu bielej múky, cukru, kakaa, kávy a kravského mlieka. Pre svoj vlastný kľud môžete tiež okrem týchto obmedzení dodržiavať malý rituál - po každom jedle vypite šálku vlažného fenyklového čaju. Pomáha nielen proti páleniu záhy, ale celkovo upokojuje žalúdok a nafúknuté bruško. Fenyklový-čaj-v-tehotenstve

So zápchou zatočia slivky alebo zemiaky

Tehotné ženy sa pomerne často sťažujú na problémy s vyprázdňovaním. Ak je to aj váš problém, máme pre vás hneď niekoľko tipov. Môžete vyskúšať pravidelnú konzumáciu, teda 3-krát denne, lyžičky podrvených ľanových semienok. Tie zapite 3 dl vlažnej vody. Ľanové semienko totiž skvele ošetruje črevnú sliznicu a chráni ju. Prírodné preháňadlo si môžete pripraviť aj zo sliviek či zemiakov. Naložte si večer 7-10 sušených sliviek do čistej vody a ráno ich nalačno zjedzte a zapite vodou, v ktorej boli naložené. Prípadne môžete použiť šťavu z dvoch väčších surových zemiakov, 2 dl vlažnej vody a 1 lyžicu ľanových semienok. Zemiakovú šťavu zmiešate s vlažnou vodou a večer približne o 6-tej zapijete hotovým nápojom ľanové semienka. Tento postup opakujte ideálne 10 dní a so zápchou by ste sa mali na dlho rozlúčiť.

Na nevoľnosť a zvracanie zaberá mäta a zázvor

S nevoľnosťou, mdlobami a vracaním sa tehotné zvyčajne stretávajú od tretieho týždňa do tretieho, maximálne štvrtého mesiaca (existujú samozrejme aj výnimky, ktoré nimi trpia až do pôrodu). rakytnikovy_sirupNevolnost býva veľmi často spájaná s citlivosťou na pachy, čo môže byť hlavný príznak nedostatku zinku. Ten si môžete ľahko doplniť vďaka dyňovému oleju. Odporúčaná dávka je 1 lyžička ráno a popoludní. Zinok sa najlepšie vstrebáva spolu s vitamínom A. Ten nájdete napr. v rakytníku rešetliakovom, ktorý sa dá kúpiť vo forme sirupu alebo šťavy a užíva sa po jednej lyžičke na obed a večer. Doplníte tak aj ďalšie dôležité vitamíny a stopové prvky. Medzi ďalších pomocníkov v boji proti nevoľnostiam patrí slabý odvar z mätového čaju alebo žuvanie kúsku sušeného zázvoru.

S kŕčami v lýtkach si hravo poradia mandle a sezam

Akonáhle sa objavia kŕče, je to známka nedostatku horčíka v tele. Sú naozaj veľmi nepríjemné a spravidla značne bolestivé. Nastávajúce mamičky prepadávajú väčšinou v noci. Ak by pretrvávali príliš dlho, obráťte sa na svojho lekára, aby vám predpísal užívanie horčíka. Ide totiž o jeden z najdôležitejších prvkov v tehotenstve. Jeho dostatočný prísun vám môžu zaistiť ale aj mandle, sezam či klíčky. Mandle však nemusíte konzumovať len tak. Vyskúšať môžete napríklad lisovaný olej. Odporúčané dávkovanie je 2 krát denne 1 lyžičku mandľového oleja a 1 lyžičku sezamového.