Začíname s kojením: Čo všetko by mala obsahovať vaša kojenecká výbava?

Začíname s kojením: Čo všetko by mala obsahovať vaša kojenecká výbava?>

Najlepšie na kojení je to, že dve najpodstatnejšie "veci", ktoré k tomu potrebujete, už vlastníte a boli úplne zadarmo. Okrem toho však dnes existuje mnoho šikovných "vynálezov", ktoré vám kojenie uľahčia a vy si tak môžete dopriať väčší pôžitok z tohto neopakovateľného procesu. Zo záplavy výrobkov pre dojčiace mamičky sme pre vás vybrali tie, ktoré by vo vašej výbavičke nemali chýbať.

Avent Odsávačka materského mliekaOdsávačka materského mlieka a dojčenské fľaše

V kategórii kojeneckých potrieb zrejme jedna z vašich najdrahších položiek. Existujú manuálne alebo elektronické odsávačky.

Vaše prsia niekoľko dní po pôrode začnú produkovať oveľa väčšie množstvo mlieka než hneď po narodení dieťatka. Odsávačka pomáha zbaviť sa prebytočného mlieka, keď sú vaše prsia preplnené, a uložiť ho na neskôr. Odsávať mlieko vám tiež pomôže vyplniť momenty, keď ste mimo svojho dieťatka. Takisto sa napríklad váš partner môže zhostiť tejto úlohy v neskorých večerných hodinách. Máte problémy s príliš bolestivým kojením, sú vaše prsia naliate alebo bradavky popraskané? So šetrnou a jemnou odsávačkou môžete v začiatkoch kojenia tieto patálie zmierniť. Mlieko po odsatí jednoducho uložíte v chladničke a pred použitím ohrejete.

Jednorázové sáčky na materské mlieko

Ak odsávate, materské mlieko môžete zamraziť až po dobu 6 mesiacov. Tieto sáčky šetria v mrazničke miesto vďaka skladnému materiálu.

Vrecúška na materské mlieko

Dojčenská podprsenka

Nielenže s ňou vďaka odopínacej časti oveľa ľahšie nakŕmite svojho drobčeka. Často sú kojenecké podprsenky aj maximálne pohodlné. Oplatí sa mať doma minimálne dve. Keď kojíte, rýchlo sa totiž zašpinia a celkom pravdepodobne ich budete musieť prať častejšie, než ste boli doteraz zvyknutá. Ak už po nejakej podprsenke na dojčenie siahnete, vyberte si takú, na ktorej si môžete nastavovať a meniť veľkosť.

Jednorázové prsné vložky Aventavent_moisturing_nipple_cream_overlayPrsné vložky

Môžete si vybrať medzi jednorázovými alebo bavlnenými, ktoré sa dajú vyprať a opätovne používať. Zo začiatku nad nimi možno kývnete hlavou, ale až sa vaše materské mlieko poriadne roztečie, budete prekvapená, ako sa budú hodiť. Tieto praktické "vankúšiky" pomôžu udržiavať vnútro vašej podprsenky suché a čisté a zabránia úniku materského mlieka na oblečenie.

Krém na boľavé bradavky

Každá mamička zvláda kojenie inak. Ak budú vaše bradavky po čase, najmä zo začiatku, podráždené a popraskané, uzdraviť vám ich môže špeciálny krém na bradavky. Je takisto šetrný ku dieťatku, takže sa nemusíte báť nejaký čas po nanesení opäť normálne kojiť.

„Chrániče“ na bradavky

Ak si vaše bradavky nie a nie zvyknúť na kojenie, netrápte sa zbytočne. Vašu bolesť môžu zmierniť plastové klobúčiky, ktoré si jednoducho v čase kojenia na bradavky nasadíte.

10.721.240---4008600134183_overlay