Vyrazte do prírody: Zvládne detské jašenie odrážadlo Smoby?

Vyrazte do prírody: Zvládne detské jašenie odrážadlo Smoby?>

Teplejšie počasie láka všetky detičky vybehnúť von na odrážadlách, bicykloch, kolobežkách, trojkolkách a iných detských vozidlách. Môj synček Lukáško je odmalička milovníkom všetkého, čo má dve a viac kolies a aj preto som sa rozhodla mu zaobstarať odrážadlo.

Najskôr som vyberala klasický model (autíčko alebo motorku), ale ako to už býva mama mieni a dieťa mení.... asi to poznáte ;-) . Lukáško má pred naším domom veľa starších kamošov, ktorí už brázdia ulice rýchlosťou blesku na odrazadlo2bicyklových odrážadlách a tiež bicykloch a Lukyho ohromili natoľko, že na klasické autíčko už nechcel ani nasadnúť.

Avšak všetky tieto bicykle boli pre neho veľmi veľké a nedočiahol z nich na zem. A tak som hľadala a hľadala až som toho pre neho toho pravého tátoša našla ;-) 

odrazadlo5Prijateľná voľba

Keďže má ešte len dva rôčiky nevedela som posúdiť, či na bicykli dokáže udržať rovnováhu a zároveň sa odrážať. Preto som na začiatok zvolila cenovo dostupné odrážadlo SMOBY v krásnej športovej oranžovo-čiernej farbe. SMOBY je francúzska značka, ktorá ponúka mnoho kvalitných hračiek pre deti, a to už od roku 1948! a je špičkou vo svojom obore.

Trénovali sme najskôr doma, pretože odrážadlo nám prišlo presne do bláznivého aprílového počasia kedy vonku bolo sotva 10 stupňov. Akonáhle sa však trochu oteplilo bicyklík sme dovybavili povinnou výbavou vo forme zvončeka a helmy a vyrazili sme s ním do ulíc.

Ako odrážadlo vyzerá? idratadki3

Odrážadlo SMOBY má odolný kovový rám a plastové kolieska, ktoré ma celkom pozitívne prekvapili tým, že sú skutočne tiché. Vo výbave má tiež praktický stojan, takže ho môžete postaviť kdekoľvek (teda nie tak úplne kdekoľvek, lebo mňa napríklad vodič bielej Audiny riadne vytrúbil keď som mu naháňajúca Lukáška, ktorý zase naháňal potulujúceho sa hava odrážadlo odstavila presne do stredu cesty :-) ). Aj napriek tejto skúsenosti stojan považujem za super vychytávku ;-) Sedadlo sa dá výškovo nastaviť od 33 cm do 38 cm. Vďaka nastaviteľnej výške je vhodné pre detičky už od 2 rokov a výborné je, že bude rásť s Vami. Za obrovské plus považujem aj váhu, ktorá je iba 2,7 kg.  A teda ak sa Vaše dieťa v polovici cesty domov rozhodne, že odrážadlo pre neho už nie je to pravé orechové a o ďalších 200 metrov ďalej, že ho rozboleli nožičky a samo jednoducho domov nedôjde, budete určite šťastná, že ste zvolili práve tento ultra ľahký model. A vďaka nízkej váhe ho dokážu aj menšie detičky ľahko ovládať.

odrzadlo.Ako sa nám odrážadlo páči?

Pozitívom je, že ak sa Vaše dieťa v rannom veku naučí udržať rovnováhu a voziť sa na takomto type odrážadla, prechod na bicykel zvládne hravo aj bez pomocných koliesok. Lukáško nás veľmi milo prekvapil a udržať rovnováhu zvládol veľmi rýchlo. Aj keď častejšie s bicyklíkom chodí ako sa odráža, zaujal ho tak veľmi, že najradšej by s ním (a samozrejme s prilbou na hlave) išiel aj večer do postieľky. A čo pre nás rodičov môže byť viac ako úprimná detská radosť a ligotavé iskričky v ich očkách???

Smoby odrážadlo môžete kúpiť TU :-) 

Autorka článku a fotografií Lucka Mandeliková je naša blogerka a viac zo života jej rodinky sa dočítate tu.