Výchovný trik kráľovskej rodiny: Je jednoduchý a zvládnete ho aj vy!

Výchovný trik kráľovskej rodiny: Je jednoduchý a zvládnete ho aj vy!>
Ostro sledovaná kráľovská rodina sa pred nedávnom rozrástla o ďalšieho člena, malého princa Louisa. Celé svet teraz očakáva radostné správy zo súkromia princa Harryho a jeho vyvolenej Meghan. Do vienka obaja princovia nepodedili iba charizmu a slušné vychovanie, ale aj výchovný trik, ktorý už princ William a Kate používajú. O čo ide?

Zvyk po princenznej Diane

Aj ked výchovú možno stále považovať za vec individuálnu, Kate predsa len tento jednoduchý trik podedila po svojej zosnulej svokre, princeznej Diane. Z úst jej synov vychádza na adresu jednej z najobľúbenejších členov rodiny iba chvála a preto by obaja princovia svoje deti chceli vychovávať v rovnakom smere. Ako pre Dianu, tak pre Kate a Williama je dôležité, aby svojim deťom boli vždy na blízku a venovali im dostatočnú pozornosť. Hoci sú „len deti“, pozornosť, ktorá sa im venuje je predsa len o niečo špeciálnejšia. Preto je pre rodičov dôležité, aby deti vedeli, čo sa deje, čo sa diať bude, o čo v danej situácii ide. Preto na mnohých fotkách a videá môžete vidieť, že jeden z rodičov si k dieťaťu kľakne tak, aby bol na ich úrovni. Hoci sotva môžeme vyzistiť, čo Kate či William deťom hovoria, je jasné, že podstatná je pre nich jedna vec – byť na úrovni dieťaťa, rozprávať sa s ním z očí do očí. Majú medzi sebou intímny priestor, ktorý nie je ničím rušený a tak môže dôverne dieťaťu vysvetliť, v akej situácii sa nachádzajú a napríklad aj to, čo bude nasledovať.

Váš drobec bude vedieť, že sa mu venujete

Dieťa má podľa odborníkov čas na to, aby vstrebalo situáciu, aby cítilo, že rodič je v jeho blízkosti a dokáže sa vcítiť do jeho kože, pretože „svet pozoruje“ z jeho perspektívy. Dieťa vie, že rodič mu venuje dostatočnú pozornosť. Preto ak nabudúce bude vaše dieťa v strede supermarketu niečo naliehavo chcieť a vy nebudete vedieť, ako mu to vysvetliť, skúste tento trik. Skúste sa „dostať na jeho úroveň“ a s kráľovským pokojom mu vysvetliť, ako sa situácia má. Možno to nezaberie, ale za skúšku nič nedáte, však? Všimli ste si to niekedy? :-) https://youtu.be/r2BpMVxLgKU