Všetko, čo potrebujete vedieť o atopickom ekzéme u detí

Všetko, čo potrebujete vedieť o atopickom ekzéme u detí>
Atopický ekzém je v dnešnej dobe strašiakom mnohých rodičov. Ak jeden z rodičov ekzémom trpí, je 50% šanca, že s ním bude bojovať aj bábätko. Ak majú predispozíciu k ekzému obaja rodičia, šanca sa zvyšuje až na 80%. Na prednáške s Biodermou sme sa dozvedeli, ako proti atopickému ekzému bojovať doma a aké produkty je vhodné používať. Keďže všetko začína už okamihom narodenia, je nevyhnutné zamerať sa na starostlivosť o pokožku bábätka bezprostredne po jeho narodení.

Na čo si dávať pozor?

  • Pranie - strážte si, v čom periete detské oblečenie. Je nutné vyberať prípravky s jemným a šetrným zložením.
  • Obliekanie - bábätko obliekajte do oblečenia zo 100% bavlny. Syntetické materiály môžu ekzém zhoršovať.
  • Kúpanie - dlhé kúpele v teplej vode dieťaťu so suchou, ekzematickou pokožkou nesvedčia.
  • Sledujte stravu - atopický ekzém môže mať často súvislosť s potravinovou alergiou. Skúste sa zamerať na to, čo dieťa je a kedy sa ekzém zhorší. Zvážte návštevu odborníka.
  • Nestresujte sa - najmä v dospelosti zhoršuje ekzém stres. Aj u detí to môže mať obrovský vplyv, napríklad keď sa deje nejaká významná zmena (ako je napríklad sťahovanie, nová škôlka, rozvod v rodine a pod.)
  • Nezaspite na vavrínoch - ľudia majú tendenciu po preliečení ložísk prestať s pravidelným premazávaním pokožky. Tým sa ale spôsobí návrat ekzému. Vždy je nutné v starostlivosti pokračovať.
Ako sa starať o suchú / ekzematickú pokožku: Bioderma odporúča produkty, ktoré sú určené priamo pre suchú pokožku a ekzematickú pokožkou a ktoré je možné použiť už od prvého dňa narodenia bábätka. Pozor - Ak prípravok detskej pokožke nesedí, zistíte to v priebehu niekoľkých dní. Keď si však novorodenca prinesiete z pôrodnice a prvýkrát ho namažete, je jasné, že môže reagovať rôzne, predsa len bolo zvyknuté len na prostredie v brušku. Oplatí sa ale vytrvať minimálne 2 týždne. Naopak to, že liek dieťaťu svedčí a koža sa ozdravuje, zistíte zhruba po mesiaci používania.

Ako bábätku zaistiť šetrnú hygienu?

Základom starostlivosti o suchú a ekzematickú pokožku je správna a šetrná hygiena:

Atoderm Umývacia kocka (KLIK)

Kocku odporúčame zabaliť so sebou už do pôrodnice. Jedná sa o univerzálny produkt bez parfumácie a parabénov, ktorý udržuje rovnováhu pokožky a chráni ju pred vysúšaním a oslabením. Spolu s dezinfekčným účinkom pomáha posilňovať kožnú bariéru. Favoritom je tiež u mužov, ktorí často preferujú túto formu hygieny.

3401528520846

Atoderm Umývací olej (KLIK)

Výborným produktom na hygienu suchej a ekzematickej pokožky je Atoderm umývací, sprchový olej, ktorý je vhodný ako hygiena pre celú rodinu. Jeho výhodou je komplexnosť - nielen že šetrne čistí pokožku, ale zároveň ju aj zvláčňuje a to už počas umývania. Obsahuje patentované látky, ktoré zabraňujú svrbeniu pokožky a množeniu baktérií, ktoré spôsobujú práve atopický ekzém. Vďaka tomu predchádzate už pri umývaní dieťaťa vzniku ďalších zápalových miest na koži. Vyznačuje sa špeciálnou textúrou, ktorá zaručuje, že je olej suchý a pokožka dieťaťa vám tak nebude kĺzať, ani vaňa alebo sprcha nezostane mastná. Možno ho používať namiesto klasického mydla ale tiež pridať do kúpeľa na zvláčnenie vody. Môže sa používať pre deti už od narodenia. V lekárňach je možné olej dostať v praktickom balení s pumpičkou, ktorá zaistí nielen jeho presné dávkovanie, ale predchádza aj nechcenému vyliatiu. Vyrábajú sa dve varianty produktu - 200ml a 1l.

Atoderm Gel moussant (KLIK)

Snímka obrazovky 2016-10-20 o 18.37.15

V tomto umývacím géle nájdete rovnaké účinné zložky ako v Atoderm umývacej kocke, je to len iný typ umývania - gélová forma vytvorí v kontakte s vodou jemnú penu. Oproti klasickým umývacím gélom je tento veľmi šetrný. Neobsahuje parfumácie, parabény ani klasické detergenty (umývacie zložky), teda máte istotu, že pokožka nebude vysušená ani podráždená. Rovnako ako umývací olej sa aj gél vyrába v praktickom litrovom balení s pumpičkou.

Čím mazať?

3401340106914

Atoderm Preventive (KLIK)

Je testovaný tak, aby sa dal používať od prvého dňa života bábätka. Je určený na celotelovú starostlivosť, má balzamovú textúru a jemnú hypoalergénnu parfumáciu. Jeho účelom je prevencia pred suchosťou kože, či už u detí, ktoré majú atopických rodičov alebo u tých, kde sa suchosť kože objavila nezávisle na genetike. Ak sa však problémy objavia a potrebujete riešiť akútnu suchosť, šupinatosť, svrbenia, či dokonca zápalové prejavy kože, budete potrebovať produkt s názvom Atoderm Intensive.

Atoderm Intensive (KLIK)

Ako už názov napovedá, jedná sa o intenzívnu starostlivosť o suchú a ekzematickú pokožku. Je to prvá a jediná reštrukturalizačná starostlivosť na trhu, ktorá obsahuje rovnaké patentované látky ako Atoderm umývací olej. Rieši teda svrbenie, predchádza nežiaducemu množeniu baktérie, ktorá spôsobuje atopický ekzém a zároveň intenzívne obnovuje kožnú bariéru. Je bez parfumácie a hodí sa aj pre najmenšie deti.

Derm Peri-Oral (KLIK)

3401577538663

Ak vaše dieťa trápi podráždenie okolo úst, teda periorálna dermatitída, má Bioderma tiež riešenie a to ABC Derm Peri-Oral, ktorý funguje priamo na podráždenie, ktoré je u detí spôsobené enzýmami obsiahnutými v slinách. Veľmi rýchlo hojí a regeneruje. Tento produkt je zároveň ideálny pre mamičky, ktoré dojčia. Rýchlo zahojí popraskané bradavky a tým, že je úplne bez chuti, sa nemusí mamička pred následným dojčením umyť. Je absolútne nezávadný, takže sa nemusíte báť, keď ho dieťa oblizne. Využijete ho, ale aj na odretý nos alebo inak popraskanú alebo podráždenú pokožku, aktuálne v nadchádzajúcom zimnom období. Snímka obrazovky 2016-10-20 o 18.40.01