Voľné dni pre nami...čo s nimi? Tu sú tipy od tých najpovolanejších!

Voľné dni pre nami...čo s nimi? Tu sú tipy od tých najpovolanejších!>
Ak premýšľate nad tým, kam sa počas voľnejších dní vybrať, máme pre vás tipy! Sú priamo od našich mama blogeriek, ktoré nielenže toho prechodia viac ako dosť, ale vedia, ktoré zákutia Slovenska sú baby-friendly :)

Kam chodí Peťa a jej dve rozkošné ratolesti?

[caption id="attachment_22563" align="alignright" width="210"] Láka vás rezort Patince? (zdroj: archív Oliviaonboard.sk)[/caption] Peťu, Olíviu a Timoteja už veľmi dobre poznáte. Recenzovali pre nás skvelé výrobky a keďže vieme, že počas voľných dní "nesedia doma na zadku", rozhodli sme sa, že zoznam miest musia otvoriť svojím tipom. Všetky ich dobrodružné cesty nájdete na ich blogu - Olivia&Bro.blog.  "Je ťažké vybrať jedno miesto, preto dávam čitateľom dva tipy. Pre aktívnejší oddych odporúčam navštíviť jedno z našich srdcových mestečiek, Banskú Štiavnicu a okolie. V každom ročnom období tu nájdete kopec aktivít pre celú rodinu.  Okrem turistiky, či cyklotrás sa v lete môžete okúpať v tajchoch alebo si vychutnať jedinečnú atmosféru v historickom centre Štiavnice. Ak potrebujete oddychovku a čistý relax, vyskúšajte Family Wellness Hotel v najjužnejšej obci Slovenska, Patince. Vodný, či saunový svet môžete vyskúšať jednorázovo, alebo sa ubytovať a užiť si oddych viac dní."

Po stopách dinosaurov v Dinoparku

Ak ešte nepoznáte duo DveMatky, tak to napravte. Mimi a Barborka sú dve mamičky - inšpirátorky/akčné ženy/blogerky/instagramerky a dovolíme si povedať, že mamy-influencerky. Ak sa o nich chcete dozvedieť viac, rozhodnete im dajte follow na Instagrame a prečítajte si, kam chodia radi a kam rozhodnete musíte zavítať aj vy.
[caption id="attachment_22557" align="alignleft" width="300"] V ktorom Dinoparku ste už boli vy? (zdroj: osobný archív DveMatky)[/caption] "Obľúbených miest na Slovensku, kam sa rady vraciame, je viac. Vždy sa riadime deťmi a tým sa veľmi páči v Dinoparku. Navštívili sme ho v Košiciach, Bratislave a v Bojniciach. Každý z nich je niečim iný a spája ich to, že v blízkosti sa nachádza aj ZOO. Zvieratká síce sú pre naše deti zaujímavé, no tak ako nám matkám, tak ani im sa veľmi nepáčia zvieratá zavreté v klietkach. Dinopark je to pravé orechové. Pri každom druhu dinosaura je popis, takže je výlet pre deti aj vysoko edukačná záležitosť a pre nás mamy to znamená, že si nesmieme zabudnúť dioptrické okuliare, pretože nás čaká veľa čítania. Je neuveriteľné, ako sa naši chlapci tešia, miestami aj boja a preto sa pochytajú za ruky a už im nič nebráni vykročiť v ústrety dinosaurom."

Zábava na celý deň

"Dinopark sa nachádza v lesnej časti Zoo, a preto je kde sa pred slnkom schovať, pri super spoločnosti Stratosaurusa či Tiranosaurusa. Súčasťou parku je aj 3D kino pre tých odvážnejších a všetci ostatní sa môžu zabaviť na tématických preliezačkách, či pochutiť si na dino zmrzline. Počas jarného obdobia a taktiež cez leto absolvujeme Dinopark niekoľkokrát. Je jedno, v ktorom meste sme. Vždy je to "povinná" jazda. Prechádzame sa, relaxujeme a dokonca  aj súťažíme medzi sebou, kto si zapamätal viac mien dinosaurov. Tí zábudlivejší (väčšinou my matky) si to pripomenieme. Dinoparky máme rady. Oddychujeme, sme na čerstvom vzduchu a zároveň sa aj niečo nové naučíme."

Liptov nám učaroval

[caption id="attachment_22555" align="alignright" width="300"] V rodinnom parku Obrovo nájdete atrakcie každého druhu (zdroj: osobný archív Ninnulina.blog)[/caption] S tipom na výlet sme oslovili aj Ninu Némethovú, mamu a autorku blogu Ninnulina. Ninu a jej rozkošnú dcérku Ninu a ich dobrodružstvá sa oplatí sledovať už len preto, že spolu s ďalšou "našou" blogerkou Peťou pustili do balkónovej premeny, ktorá nás naozaj baví. A pretože Nina je vyštudovaná architektka, nájdete u nej na blogu nie len krásne a farebné články od výmyslu sveta, ale ak momentálne pomýšľate na zariaďovanie izbičky alebo sa chystáte ju rekonštruovať, nájdete na jej mama blogu kopec inšpirácie. Ale poďme na inšpiráciu na výlet. Čo pre Vás Nina vybrala?
"Vybrala by som najradšej celú oblasť. A to Liptov. Je to prekrásna časť našej krajiny, kde na každom kroku narazíte na niečo zaujímavé. My sa tam vraciame každý rok. Ak mám vybrať jedno konkrétne miesto, tak by to bola Čutkovská dolina. Nachádza sa tam Koliba u dobrého pastiera s vynikajúcim jedlom a možnosťou ubytovania. Je zasadená v krásnej prírode a s množstvom atrakcií v priľahlom zábavnom rodinnom parku Obrovo."

Niečo pre malých geológov

Ak už máte o niečo väčšie detičky, alebo súrodencov, ktorí majú medzi sebou vekový rozdiel, prichystali sme aj niečo pre väčšie detičky. Je to geopark zasadený do nádherného okolia Banskej Štiavnice. Svoj tip nám poslala Katka Medveďová, Cookučka a lektorka varenia a jedenia pre detičky, ktorú si mnohé z vás pamätajú z našich seminárov Ako na prvé príkrmy.
[caption id="attachment_22556" align="alignright" width="300"] Máte doma malých geológov? (zdroj: geobclub.sk)[/caption]
"Ak ste mamička a zároveň majiteľka zbierky malých a veľkých ratolestí určite oceníte Geoclub v Banskej Štiavnici. Relatívne nový areál ponúka "neokukanú" zábavu so zážitkovým získavaním informácií pre väčších a zároveň bezpečie a mnoho záujem pútajúcich atrakcií vo voľnej prírode pre menších. Menší sa môžu s lopatkami voľne vŕtať v zemi a kameňoch. Čo nájdu a zdá sa im cenné, je vaše :-) Samozrejmosťou je lezecká stienka, krásne ihrisko a dokonca priestor pre rodinné grilovanie. Staršie deti sa môžu potúlať po areáli a pozrieť si zbierky, či dokonca bývalý kameňolom s priehliadkou a mnoho iného. Dá sa tu stráviť celý deň :-) A otvorené je od mája do októbra denne! Moji dvaja, 12 a 7 roční, majú Štiavnicu stále radi, chodíme do nej od ich útleho detstva. V lete je v okolí veľa osviežujúcich tajchov a tieňa v lesoch a chladnejšom počasí mnoho krásnych kaviarní, galérií a obchodíkov. Geoclub je vo voľnej prírode kúsok od Štiavnice." 

 Tak, a čo vy? Kam sa počas voľného májového dňa vyberiete vy alebo ešte lepšie - kde to vy máte najradšej?