Viete, ako správne kúpať bábätko?

Viete, ako správne kúpať bábätko?>
Kúpanie novorodenca nie je žiadna sranda. Malé drobné telíčko sa vám sotva vojde do rúk a vy sa ho bojíte chytiť. Nie je to tak? S našimi radami a trikmi však bude kúpanie dieťaťa v akomkoľvek veku hračka, uvidíte!

Pripravte správne prostredie

Alfou a omegou pri kúpaní dieťaťa, nech má dva dni alebo pol roka je správna teplota. Dieťaťu by totiž to nemala byť pri kúpaní zima. Rovnako to platí aj pre teplotu vody. Tú môžete zmerať tromi spôsobmi. Prvý je teplomer do vaničky, ktorý nájdete aj na našom e-shope v rôznych variantách. Druhou možnosť je "zlepšovák" a to je integrovaný teplomer, ktorý je priamo vbudovaný do vaničky. Tretí spôsob je "babský" - jednoducho vložíte do vody lakeť a zistíte, či je voda "akurát". Teplota vody by mala byť medzi 35 -37 stupňov Celzia. B616032-8714929160326Druhou vecou, na ktorú by sme nemali zabúdať, je podložka do vane. Je veľmi dobrým pomocníkom najmä vtedy, ak ešte neviete, ako správne dieťa vo vaničke držať a bojíte sa, že by mu mohla natiecť voda do uška. Na podložku dieťa pohodlne položíte, novorodencom a detičkám, ktoré ešte nevedia poriadne urdžať hlavičku, ju držte vy rukou. Hlavička by nemala byť ponoroná počas kúpania, nato si dávajte veľký pozor!

Ako pri kúpaní postupovať?

Začnite od tváričky. Najprv umyte dieťaťu tvár, prejdite postupne na vlásky. Používajte špongiu, pracujte s ňou však opatrne. Ak má dieťa krátke vlásky, na ich umývanie môžete použiť mydlo, ak budete dieťa "vlasaté", môžete použiť aj šampón. 87177298926951Z hlávky prejdite na telíčko. Najviac pozornosti venujte podpazušiu, krku, "faldíkom". Poriadne záhyby pokožky poumývajte, tam sa totiž môže usádzať najviac nečistôt. Prejdite na bruško, nožičky. Ak sa dieťaťu vo vaničke páči, môžete sa po umytí s ním ešte chvíľu hrať. Ak naopak nevie vydržať, zabavte ho obľúbenou hračkou do vody. Udržíte jeho pozornosť a vy budete mať dostatok času na kúpeľ. 794-OK-55-8008577007943Čo pri kúpeli používať?  Na trhu máme rôzne značky, ktoré vyrábajú špeciálne rady pre detičky. Stačí si naozaj iba vybrať. Ako sme už vyššie spomínali, ak má dieťa vlásky dlhšie, môžete použiť šampón, ak kratšie, postačí mydlo. Aj pri samotnom kúpaní sa môžete rozhodnúť, ako budete postupovať. Ak do vody prilejete kvapku dve detského oleja na kúpanie, mydlo už používať nemusíte. Voda s olejom dokonale umyje dieťa bez ďalších pridaných prípravkov. Ak chcete dieťa umyť mydielkom alebo produktom nato určeným, olej do vody už pridávať nemusíte. Ako často dieťa kúpať?  Podľa pani doktorky deti nemusíte kúpať každý deň. Novorodenec, teda dieťa do 28.dňa života, kúpte každé dva až tri dni, viac nie. Dojča a väčšie deti kúpte obdeň, neskôr to bude závisieť od toho, akú činnosť cez deň vykonávajú, ako veľmi sa zašpinia alebo spotia. Ak sa chcete dozvedieť ešte niečo viac o správnom kúpaní dieťaťa, pozrite si naše video! https://youtu.be/Buu9wSvh06g V článku ste mohli vidieť: Termovaničku Owl family Bebe - Jou - nájdete TU  Multifunkčná osuška značky Lodger - nájdete TU Lehátko do vane od OK Baby - nájdete TU

Všetko, čo patrí ku kúpaniu nájdete na našom e-shope!