VIDEORECENZIA - Edukatívna sliepočka Dushi

VIDEORECENZIA - Edukatívna sliepočka Dushi>
Dushi je holandská značka vyrábajúca nápadité hračky s osobitým dizajnom. Často opakujúcim sa rozpoznávacím znakom ich zvieratiek je hrebienok - korunka na hlave. Dnes sa pozrieme na zúbok sliepočke, ktorá vaše dieťatko bude nenásilne učiť novým zručnostiam.

Tak trochu iná sliepočka

Edukatívna sliepočka je navrhnutá na precvičovanie jemnej motoriky a tomu zodpovedá aj jej vzhľad a jednotlivé časti. Krídla i nohy sú odnímateľné vďaka rôznym prvkom, ako sú suché zipsy či gombíky. Sliepočka je pestrá, na telo sú použité rôzne druhy látok. Jedno z odopínateľných krídel šuští. Na hrudi má kapsičku na kuriatko, ktoré je so sliepočkou na pevno spojené šnúrkou. Na bruchu sliepočky je zips a na chrbte má ucho pre jednoduchšie prenášanie. Vybavená je aj na dlhšie cestovanie - má vlastnú priehľadnú aktovku so zipsom. Pri sliepočky nie je návod na údržbu, ale myslím, že pranie na tridsiatke by mala vydržať.

Gombíky zatiaľ trhacie (naša skúsenosť)

Sliepočka má na sebe naozaj mnoho prvkov, s ktorými sa dá hrať. Za nás má najväčší úspech zips na brušku sliepočky. Prvky pripevnené na suchý zips syna zatiaľ veľmi nezaujímajú a časti na gombíky sa miesto rozopnutia snaží odtrhnúť, takže popravde čakám, kedy sa mu to podarí a budem musieť gombíky prišívať. Fotky k slepičce

Plusy

Najviac by som určite ocenila skvelý nápad, kedy sa dá učenie aj zdanlivo nezábavnej činnosti, ako je odopínanie gombíkov či rozopínanie zipsu, urobiť hravou formou. Hoci výzor sliepočky u príbuzenstva budilo pozdvihnutie (našli sa aj takí, ktorí ju prirovnali ku krížencovi s kačicou :-), mňa naopak možno trochu netradičný vzhľad sliepočky baví.

Mínusy

Najväčším mínusom pre nás bolo to, že sliepočka nemá sponu ("trojzubec"), ktorá podľa obrázku mala spájať jedno krídlo s telom. Miesto spony je na krídle suchý zips. Keďže spony sú synovou vášňou, trochu nás jej absencia mrzela. Čo by som ešte zmenila, je šnúrka na krku sliepočky zaviazaná do mašle, s ktorou sa nedá nijako manipulovať (rozväzovať a zaväzovať), pretože je pripevnená napevno. Slepicka_6

Suma sumárum

Sliepočku, ako je táto, určite nikde na dvore nestretnete. Je pravda, že výzorom trochu vyzerá, akoby práve vyšla z kabaretu, ale na rozdiel od domácich sliepok, dúfam, že syna naučí jednu veľmi ťažkú vec - zapnúť si gombík :) Chceli by ste túto sliepočku tiež doma? Zakúpiť ju môžete tu.