Veľký test kozmetiky Sebamed

Veľký test kozmetiky Sebamed>
Tentokrát som sa zamerala na kozmetiku Sebamed. Tadeáškovi sa predtým objavil atopický ekzém a vyzerá to, že aj Leuška k nemu bude mať sklony, takže kupujeme iba lepšiu zdravotnú kozmetiku. Máme skúsenosti s Bioderma, Adermou, Hipp atď. Takže na rade je Sebamed. Sebamed je kozmetika zameraná na starostlivosť o pokožku. Predstavuje kompletnú starostlivosť o pokožku celého tela. Hodnota pH 5,5 posilňuje a podporuje obnovu prirodzeného ochranného plášťa kože. Zvyšuje hydratáciu a elasticitu pokožky.

pena-do-kupela-sebamed

Detská pena do kúpeľa (KLIK)

Táto pena do kúpeľa má čisté neprevoňané zloženie - len jemná čistá ľahká vôňa. Stačí len troška a celý kúpeľ to krásne napení, takže som ju musela do kúpeľa pridávať až ku koncu napúšťania (Leuška sa kúpe vo veľkej vani s bračekom), inak by som deti v pene stratila :-D. Počas nášho používania sa deťom neobjavili žiadne prejavy ekzému či reakcie.

DSC_0026 (1)

Detský šampón (KLIK)

Šampón je rovnaký ako všetko od tejto značky - číra, jemne parfémovaná tekutina - stačí troška a bohato napení a umyje vlásky. A keby náhodou, naozaj nepáli v očičkách.

DSC_0024 (1)Detská umývacia emluzia (KLIK)

Budem sa opakovať, ale na umývanie bábätiek a citlivej pokožky je naozaj dokonalý. Neprevoňaný, ľahký, opäť čírej farby. Stačí troška, pretože je hustejší a trvá než sa "rozmaže". Nemali sme reakciu. Jediná a pre mňa podstatná výhrada je zlé balenia. Som zvyknutá od Hipp na balenie s pumpičkou a to mi sedí viac a dá sa obslúžiť jednou rukou.

DSC_0020 (1)Krém proti zapareninám (KLIK)

Krém je perfektne hustý, takže stačí naniesť malé množstvo, rozmazať a potom sa vsiakne do pokožky. Aj keď vám pripadá, že dieťa nechávate celé biele, pri ďalšom prebalení je biely povlak preč, ale pokožka je chránená. Iba v naozajstných záhyboch zostalo bielo. Po celý čas používania sa na malej neobjavili opareninky ani iné problémy s plienkovou pokožkou. Za nás odporúčame.

DSC_0040Detský extra jemný krém (KLIK)

Tento krém je určite perfektný a bude sedieť mnohým ľuďom, ale konkrétne nám nejako nesadol. Má veľmi husté biele zloženie a na nás je dosť mastný a ťažký. V tomto prípade nám viac vyhovuje Bioderma, ktorá sa rozmaže - premastí, ale pritom je ľahká. Pri tomto kréme to tak nie je. Keď som malú namazala, musela som si ísť umyť ruky mydlom, aby som ich trošku odmastila, nemám to jednoducho rada. Pri používaní tohto krému sa Leuške na stehienkach začala objavovať hrubšia koža - ekzémik, ktorého si všimla aj naša pani doktorka. Začala som teda opäť používať BIODERMU a pokožka sa zrovnala - ale ako hovorím, malá má po bratovi sklon k atopickému ekzému a alergiám, takže jej toto proste nesadlo. To neznamená, že krém neodporúčam - určite mnohým ľuďom perfektne sadne - iba my nie sme tí správni.

Záver

Záverom chcem povedať, že táto značka patrí určite k tým lepším a aj keď sa niekomu môže zdať drahá, opak je pravdou. Oproti iným výrobkom na trhu má hutné zloženie a stačí menšie množstvo na umytie / namazanie. Čiže keď si to spočítate, vydrží vám dlhšie. Od Sebamed používame dlhé roky pravidelne aj opaľovacie detské krémy, ktoré patria k našim najobľúbenejším. Proste za nás s touto značkou spokojnosť. Všetko od tejto značky nájdete TU.