Valentínske raňajky

Valentínske raňajky>
S blížiacim sa Valentínom vám prinášame recepty na srdiečkové dobrôtky. Minule sme si ukázali luxusný francúzsky toast, dnes to budú skvelé raňajky s vajíčkami, slaninou a nechýba ani zdravá zelenina :)

Čo budete potrebovať?

  • Toastový chlieb
  • Vajíčko
  • Cherry paradajky - oválneho tvaru
  • Slanina
  • Olej
  • Špáratká
  • Papier
  • Lepidlo - tyčinkové
  • Nožnice

Postup

Uprostred toustového chleba vykrojíme srdiečko. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme toast z jednej strany, otočíme a do stredu dáme vajíčko. Vajíčko osolíme a okoreníme a pečieme, kým nie je hotové. Na plech zložíme vždy 2 plátky slaniny do tvaru srdca a dáme do rúry upiecť do zlatista. Z papiera si vystrihneme 1,5 cm široký prúžok, ktorý preložíme pozdĺžne na polovicu. Papier striháme šikmo na cca 1 cm široké prúžky. Koniec špáradlá natrieme lepidlom a prilepíme papier ako koniec šípu. Paradajky rozkrojíme šikmo na šírku a zložíme do tvaru srdca a prepichneme špáratkom.