S blížiacim sa Valentínom vám prinášame recepty na srdiečkové dobrôtky.
Minule sme si ukázali luxusný francúzsky toast, dnes to budú skvelé raňajky s vajíčkami, slaninou a nechýba ani zdravá zelenina :)
Čo budete potrebovať?
- Toastový chlieb
- Vajíčko
- Cherry paradajky - oválneho tvaru
- Slanina
- Olej
- Špáratká
- Papier
- Lepidlo - tyčinkové
- Nožnice
Postup
Uprostred toustového chleba vykrojíme srdiečko.
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme toast z jednej strany, otočíme a do stredu dáme vajíčko. Vajíčko osolíme a okoreníme a pečieme, kým nie je hotové.
Na plech zložíme vždy 2 plátky slaniny do tvaru srdca a dáme do rúry upiecť do zlatista.
Z papiera si vystrihneme 1,5 cm široký prúžok, ktorý preložíme pozdĺžne na polovicu. Papier striháme šikmo na cca 1 cm široké prúžky. Koniec špáradlá natrieme lepidlom a prilepíme papier ako koniec šípu.
Paradajky rozkrojíme šikmo na šírku a zložíme do tvaru srdca a prepichneme špáratkom.