Užite si relax!

Užite si relax!>
Po celom náročnom dni ste úplne zničená. Neviete, kde vám hlava stojí a väčšinou sa nenájde nikto, kto by vám pomohol. Čo s tým? Hoďte starosti za hlavu a ponorte sa do voňavej horúcej vane a odpočívajte!

Nasledujúce tipy vám pomôžu pripraviť dokonalý relax.

Iste sa zhodneme, že sa vám asi nebude veľmi dobre relaxovať medzi haldami nevyžehlenej bielizne, rozhádzanými vecami a neumytým riadom. Preto v sebe naberte posledné zvyšky síl a vytvorte si doma prostredie, kde sa budete cítiť príjemne. Ešte než si vyprázdnite hlavu a ponoríte sa do ríše, kde nie sú žiadne starosti a trápenia, vyžeňte manžela do krčmy alebo niekam von, nech vás nikto neruší.

Pripravte si kúpeľ

Vypnite telefón a nechajte ho ležať niekde, kde vás nebude provokovať. Pripravte si horúcu vaňu a môžete pridať aj pár kvapiek esenciálneho oleja. Ideálne pre relax a odpočinok je napríklad levanduľa, medovka alebo harmanček. Voda by nemala byť príliš horúca a kúpeľ by nemal trvať dlhšie ako dvadsať minút. Keby ste strávila vo vode dlhšiu dobu, rozmáčala by ste si pokožku a účinok by sa stratil, pretože by vám voda tak či tak vychladla. Nezabúdajte pri kúpeli ani na príjemne voňajúce mydlo alebo sprchový gél. weleda

Upokojujúce prítmie

V kúpeľni si urobte trochu intímnejšiu atmosféru, bude sa vám lepšie odpočívať. Môžete okolo vane rozmiestniť pár sviečok alebo rozsvietiť len malú lampičku. Uvidíte, aké magické účinky na vás bude mať kúpeľ v kombinácii s tlmeným svetlom. Vaša myseľ sa v prítmí lepšie uvoľní a umožní vám intenzívnejší odpočinok.

Príjemná hudba

Ak patrí medzi vaše obľúbené tvrdšia muzika, pre dnešok na ňu zabudnite. Pustite si hudbu, ktorá vás upokojí, pohladí vašu dušu a navodí vám pokojnú atmosféru. Voľte pomalé a vrelé tóny, nič, čo by vás mohlo rušiť. Potom už len stačí zavrieť oči, odhodiť všedné starosti a myslieť na samé príjemné veci.

Natrite sa krémom

Akonáhle opustíte vaňu, mala by ste si ošetriť pokožku telovým mliekom, ktorý vyhovuje potrebám vašej kože. Môžete do neho kvapnúť aromaterapeutický olejček, a prevoňať tak svoje telo. A čo ďalej? Je to na vás! Veď je to váš deň. Pokojne si vlezte do postele, pokračujte v počúvaní hudby a myslite na to, ako ťarcha starostí opúšťa vaše telo. Razom si budete pripadať ľahšia. Náš tip - Levandulová kúpeľ Budete potrebovať: tri hrste sušenej levandule, vodu, veľký hrniec Sušenú kvitnúcu levanduľovú vňať zalejte približne piatimi litrami studenej vody. Varte zhruba pol hodiny. Potom nechajte zmes odstáť a vychladnúť. Nakoniec bylinný nálev prilejte do vane s horúcou vodou.