Urobte si doma vlastný salón krásy

Urobte si doma vlastný salón krásy>
Blížiaci sa Valentýn je skvelou príležitosťou na chvíľu sa zastaviť a urobiť si čas pre seba. My vám dnes poradíme, ako si doma vytvoríte svoj vlastný kozmetický salón a perfektne sa zrelaxujete. Budete k tomu potrebovať len 30 - 45 minút. Ideálny je čas uprostred dňa, pretože vtedy je pokožka najlepšie schopná vstrebať účinné látky. Snímek-obrazovky-2016-02-05-v-13.16.53

1. Čistenie

Postupujte pomaly, nikam sa neponáhľajte a užívajte si starostlivosť. Na dva vodou navlhčené a vyžmýkané odličovacie tampóny naneste čistiace mlieko alebo pleťové mlieko a šetrne ho naneste na tvár, krk a dekolt. V prípade potreby postup zopakujte, tampóny musia byť úplne čisté, až potom pokračujte s ďalším krokom.

2. Povzbudzujúci kúpeľ

Ak máte problematickú pleť, tento krok vynechajte. Pridajte 5 ml čistiacej pleťovej vody do misky s veľmi horúcou vodou, opatrne do kúpeľa namočte uterák, vyžmýkajte ho a položte na tvár. Teplo okamžite zrelaxuje tvárové svaly a zároveň stimuluje kožnú cirkuláciu a uľahčuje vstrebávanie účinných látok.

3. Revitalizačná masáž

Uvoľnite šiju a ramená jednoduchým cvikom - zdvihnite ramená a potom ich nechajte klesnúť dole. Opakujte niekoľkokrát za sebou. Otvorte Ružový ošetrujúci olej a ľahnite si na chrbát. Jemnými pohybmi aplikujte veľmi tenkú vrstvu oleja na celú tvár, krk a dekolt. Používajte iba končeky prstov, pohyby veďte od stredu tváre smerom von k ušiam, vyhnite sa očiam a oblasti okolo nich. Olej sa veľmi rýchlo vstrebe a dodá vašej pleti úžasný pocit a podporí cirkuláciu.

Snímek-obrazovky-2016-02-05-v-13.17.014. Vyživujúca maska

Tento krok sa dá u veľmi mastnej pleti vynechať. Pokiaľ si pleť žiada ďalšiu starostlivosť, naneste končekmi prstov silnejšiu vrstu akéhokoľvek výživného krému na celú tvár a nechajte 15 minút pôsobiť. Vypite pohár vody, ľahnite si a užívajte si pokoj. Potom masku zotrite uterákom namočeným vo vlažnej vode. Snímek-obrazovky-2016-02-05-v-13.17.07

5. Osviežujúca tonizácia

Navlhčite obyčajnou vodou dva odličovacie tampóny a vyžmýkajte ich, pridajte pár kvapiek čistiacej pleťovej vody a spoľahnite sa, že bude vaša pleť spevnená a vyčistená, bez toho aby sa vysušila. Opäť použite jemné pohyby, skúste pracovať oboma rukami súčasne po celej tvári, krku i dekolte.

Snímek-obrazovky-2016-02-05-v-13.17.136. Záverečné ošetřenie

Dôležité pre "uzamknutie" tzn. udržanie hydratácie pleti: aplikujte hydratačný krém, ak máte mastnejšiu pleť. Suchšia pleť radšej uvíta denný krém. Naneste ho na tvár, krk, prípadne aj dekolt predtým, než nanesiete make-up. Nechajte vašu pleť chvíľu odpočívať. Ak chcete urobiť úplne to najlepšie, do konca dňa pleť make-upom vôbec nezaťažujte a nechajte ju relaxovať.

To najdôležitejšie

Kedykoľvek to pôjde, smejte sa! Je to perfektné cvičenie pre mimické svaly. V jednej chvíli tak precvičíte až 53 svalov. Veľký výber kozmetiky pre mamičky nájdete aj na Feedo.sk