Tento perník je u nás doma veľmi obľúbený, chutí nielen deťom, ale aj manželovi :-)
Je nadýchaný a vláčny a vždy sa po ňom ,,len zapráši".
Čiastočne je upečený zo špaldovej múky, ktorá obsahuje cenné živiny, minerálne látky, vitamíny a tráviace enzýmy. Tiež pôsobí
pozitívne na tráviaci systém.
Tento múčnik sa hodí na dopoludňajšiu desiatu, a keď k tomu pridáte biely jogurt a kúsok ovocia máte dobrý tip na chutné raňajky!
Suroviny na cesto:
- 1 hrnček špaldovej múky hladkej
- 1 hrnček hladkej múky (môže byť v bio kvalite)
- 1,5 hrnčeka mlieka
- 0,5 hrnčeka oleja
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 bio čokoládový puding v prášku
- 2 vajcia
- 1 prášok do perníka
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice kvalitného kakaa
- 2 lyžice domáceho lekváru alebo marmelády
- kokos alebo plátky mandlí na posypanie
- môžeme pridať hrozienka, nasekané vlašské oriešky
Suroviny na ozdobu
- 1 kvalitná čokoláda
- kokos alebo plátky mandlí na posypanie
Kto chce môže perník rozrezať a potrieť marmeládou vnútri.
Postup
Všetky sypké suroviny dáme do misy a zmiešame. Pridáme ostatné suroviny a vyšľaháme na hladké cesto. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (používam menší plech, cca. 35 x 25 cm) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov Celzia cca 20 minút.
Vychladnutý perník polejeme čokoládou a posypeme kokosom alebo plátkami mandlí.
Veríme, ze si pochutnáte a prajeme dobrú chuť :-)