Lifestyle, Recepty

Upečte deťom zdravý čokoládový perník

Tento perník je u nás doma veľmi obľúbený, chutí nielen deťom, ale aj manželovi :-)
Je nadýchaný a vláčny a vždy sa po ňom ,,len zapráši“.

Čiastočne je upečený zo špaldovej múky, ktorá obsahuje cenné živiny, minerálne látky, vitamíny a tráviace enzýmy. Tiež pôsobí pozitívne na tráviaci systém.

Tento múčnik sa hodí na dopoludňajšiu desiatu, a keď k tomu pridáte biely jogurt a kúsok ovocia máte dobrý tip na chutné raňajky!

Suroviny na cesto:

  • 1 hrnček špaldovej múky hladkej
  • 1 hrnček hladkej múky (môže byť v bio kvalite)
  • 1,5 hrnčeka mlieka
  • 0,5 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1 bio čokoládový puding v prášku
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do perníka
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice kvalitného kakaa
  • 2 lyžice domáceho lekváru alebo marmelády
  • kokos alebo plátky mandlí na posypanie
  • môžeme pridať hrozienka, nasekané vlašské oriešky

Suroviny na ozdobu

  • 1 kvalitná čokoláda
  • kokos alebo plátky mandlí na posypanie

Kto chce môže perník rozrezať a potrieť marmeládou vnútri.

Postup

Všetky sypké suroviny dáme do misy a zmiešame. Pridáme ostatné suroviny a vyšľaháme na hladké cesto. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (používam menší plech, cca. 35 x 25 cm) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov Celzia cca 20 minút.

Vychladnutý perník polejeme čokoládou a posypeme kokosom alebo plátkami mandlí.

Veríme, ze si pochutnáte a prajeme dobrú chuť :-)

Previous ArticleNext Articlevybavicka-pre-dietatko
Jmenuji se Nina, je mi 23 let a nadšeně fotím, miluji dobré jídlo a internety. Více prozradí můj Instragram - https://www.instagram.com/whatitsgonnabe/

1 komentář

  1. Skúsila som a dobrý bol. Akurát som pár surovín vymenila, lebo som nemala tie, čo boli v recepte. Použila som vanilkový puding a namiesto prášku do perníka som použila obyčajný kypriaci, korenie do perníkov a ešte lyžičku sódy bicarbóny naviac, lebo do perníka sa hodí trocha rastu naviac.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *