TOP hračka od Lamaze - koník Ferda

TOP hračka od Lamaze - koník Ferda>
Koník Ferda patrí do stajne Lamaze - jedného z najznámejších výrobcov detských hračiek. Americká firma Lamaze kladie veľký dôraz na kvalitu a bezpečnosť. Všetky hračky sú testované podľa najprísnejších noriem EN-71, ASTM F963-96a. Koník Ferda bol vyrobený v Číne.

Vzhľad a veľkosť

Prevažujúca farba koníka je červená, nohy (po kopýtka) a brucho až ku chvostíku sú oproti "plyšovému" telu z hladkej látky potlačenej rôznymi geometrickými vzormi. Hrivu a chvost má koník z pestrofarebných krátkych strapcov. Strapce má aj okolo kopýtok. Kopýtka sú vyplnené drobnými guličkami, sú tak ťažšie a udržujú stabilitu koníka. Na spodnej strane sú kopýtka z hladkej látky, ktorá pri dotyku šuští. Podľa údajov výrobcu má hračka rozmery - hĺbka: 13,97 cm, šírka: 25,4 cm a výška: 25,4 cm. V brušku koňa je umiestnený hrací strojček, ktorý je zakrytý suchým zipsom. Konik-Ferda-Lamaze

Erdžím, frkám, klušem

Koník pri zatrasení alebo naznačení behu (keď ho kopýtkami odrážate od podlahy) erdží, odfrkáva si a kluše - na každý z týchto hlasových prejavov je potrebné koníkom pohnúť alebo zatriasť. Hrací strojček je citlivý na otrasy, takže na niektorom type podlahy sa kôň občas ozýva aj pri chôdzi v jeho okolí. Nám sa to stávalo na podlahe z linolea. Naopak pri vinylovej podlahe sme s tým nemali problém. Každopádne sa dá strojček jednoducho vypnúť.

koník ferda

Naša skúsenosť

Koníka dostal náš synček keď mal necelý rok. Úprimne musím priznať, že sme čakali, že sa od neho nebude chcieť odtrhnúť, ale asi ho dostal už v čase, keď pri žiadnej hračke dlho nevydrží. Jeho hranie s ním vyzerá tak, že si ho občas vezme, niekam poponesie, urobí s ním nejaký pohyb, aby z koníka vylúdil zvuk, a potom ho ponechá svojmu osudu. Tým, že je hrací strojček krytý suchým zipsom, museli sme pri manipulácii s ním byť trochu obozretní - aby potomok nevidel, že sa v brušku koňa dá niečo štelovať, pretože potom hrací strojček, tras sa :-)

Plusy

Ako je u Lamaze zvykom, hračka je krásne a kvalitne spracovaná. Vďaka "ťažším" nohám kôň stojí a nepadá na stranu. Zvuky koňa znejú reálne, a sú tak akurát hlasné. Oceňujem, že možno strojček vypnúť a je tak možné si od erdžania, odfrkovania a klusania odpočinúť.

Mínusy

Celkom logicky sa koník nedá prať v práčke, ale iba utierať handričkou, ale keby nejaký výrobca vymyslel hračku, pri ktorej by sa dal hrací strojček ľahko odopnúť a zase pripnúť, bol by to za mňa viac než chvályhodný počin. Každopádne hrací strojček je v brušku prišitý niťou, takže sa dá v prípade núdze odstrihnúť, koníka vyprať a strojček zase prišiť. :P

Suma sumárum

Koník Ferda je za mňa jedna z najkrajších hračiek od Lamaze, akú máme. Že sa s ním syn nevyhral tak, ako sme si predstavovali, nás len utvrdilo v tom, že rodič mieni, dieťa mení :-) Ale nehádžeme flintu do žita, koníka schovávame na neskôr :-) Páči sa vám Koník Ferda? Nájdete ho TU. 20151118_300x300_advent_0312_NutrilonDarek_sk Za recenziu ďakujeme Petre Kulhánovej!