TOP články - čo vás najviac zaujímalo?

TOP články - čo vás najviac zaujímalo?>
Mamičky, viete, čo vás v roku 2015 najviac zaujímalo? Pripravili sme pre vás prehľad 10 najčítanejších článkov. Z toho sme vylúčili všetky súťaže - tie sú u vás totiž úplne najpopulárnejšie. Ale nebojte, začiatkom januára pre vás chystáme súťaž o hodnotný darček!

1. Naučte dieťa na nočník ľahko a rýchlo

Svoje dieťa poznáte najlepšie jedine vy sami. Učiť ho na nočník v čase, keď na to ešte nedozrel čas a nevie ani chodiť, je skrátka nezmysel. Ako a kedy teda začať učiť dieťa konať potrebu inam než do plienky? Skúste využiť našich deväť tipov!

Prečítať článok >>

2. Čo so sebou do pôrodnice?

Máte už všetko nachystané do pôrodnice? Viete, aké so sebou máte mať doklady a čo si vziať za oblečenie? Pripravili sme pre vás jednoduchý zoznam, aby ste na nič nezabudli.

Prečítať článok >>

3. Svoje dieťa som nedojčila, som preto zlá mama?

Toľko sa hovorí o dôležitosti dojčenia, o tom, ako je pre dieťa nenahraditeľné a prirodzené. Lenže koľkokrát, aj keď sa žena naozaj veľmi snaží, nemôže svojmu bábätku tento luxus poskytnúť. Ak je to aj váš prípad, určite vás aspoň trochu povzbudí príbeh jednej z mamičiek, ktorá sa s takýmto problémom stretávala.

Prečítať článok >>

4. Ako by mal vyzerať poludňajší spánok v druhom roku?

Malé batoľa nevydrží celý deň bez toho, aby si po obede neodpočinulo. V priebehu dňa zvyčajne začne byť dieťa mrzuté, jeho koncentrácia značne klesá, škrabe si očká a práve toto by pre vás malo byť jasným znamením, že je čas ho uložiť do postieľky. Lenže poludňajší spánok v druhom roku má veľa zákerných ale...

Prečítať článok >>

5. Čo by mali deti zažiť než vyrastú?

Doba sa zásadne mení. To, čo pre nás a našich rodičov bývalo kedysi veľké dobrodružstvo, dnes neprinúti deti ani sa zdvihnúť od televízie či tabletu. Existujú ale isté zážitky, o ktoré by nemalo byť žiadne dieťa ochudobnené. Schválne, koľko ste toho už stihli a čo vás ešte čaká?

Prečítať článok >>

6. Otázniky okolo váhy novorodencov

Váha narodeného bábätka je veľmi dôležitá. Je symbolom zdravia, sily a donosenosti. Spolu s dĺžkou, pohlavím a menom dieťaťa je to údaj, ktorý oznamujeme asi najčastejšie. Jej rozpätie býva pri narodení pomerne veľké - bežne sa pohybuje medzi 2 800 až 4 000 gramami. Čo by vás mohlo okolo váhy dieťaťa zaskočiť? Na to sme sa pozreli za vás!

Prečítať článok >>

7. 5 najväčších chýb vo výchove

Svoje deti sa snažíme vychovávať podľa svojho najlepšieho svedomia. Vedome by sme im nikdy neublížili. Niekedy môžeme ale aj napriek tomu robiť zásadné chyby vo výchove, ktoré môžu mať neskôr vplyv na ich prirodzený vývoj ... Týmto 5 bodom sa vo vašej výchove rozhodne vyvarujte!

Prečítať článok >>

8. Čo so sebou do pôrodnice pre bábätko?

Príprava tašky do pôrodnice. Jedna z vecí, ktoré by ste rozhodne nemali nechávať na poslednú chvíľu. Až to na vás totiž príde, posledné, čo budete chcieť, je behať po byte a zisťovať, čo si vlastne máte vziať so sebou.

Prečítať článok >>

9. Ako si vypočítať termín pôrodu

Ako budúca mamička môžete mať dva rozdielne termíny pôrodu. Nie je na tom nič zvláštne. Ako je to ale možné, to si hneď povieme a zároveň vám prezradíme, ako si približný termín pôrodu vypočítať sama doma!

Prečítať článok >>

10. Mliečne zúbky - 12 prejavov, že sú na ceste

Je ťažké presne predvídať, kedy zúbková víla zaklope na vaše dvere. Konkrétne prejavy dieťatka vám však môžu naznačiť, že prvé zúbky sú už na ceste. Spísali sme pre vás preto najčastejšie príznaky, ktoré môžu signalizovať blížiaci sa boj s prvými zúbkami.

Prečítať článok >>