Tipy proti vypadávaniu vlasov

Tipy proti vypadávaniu vlasov>
Kedykoľvek sa češete, máte tričko plné vlasov a o odpade v sprche ani nehovoríme. Pýtate sa, čím to je, že vám tak padajú vlasy? A existuje vôbec spôsob, ako to zastaviť? Iste! A my vám ho radi prezradíme! Veľa žien si myslí, že padanie vlasov spôsobuje hlavne genetická dispozícia. Oveľa výraznejší vplyvna však na to má nadmerný stres, hormonálna nerovnováha alebo napríklad aj zlé životné prostredie. Kvalite vašich vlasov nijako neprospieva ani časté farbenie, používanie penových tužidiel, lakov, voskov na vlasy, ale aj česanie namokro, fénovanie, žehlenie alebo kulmovanie.

Skúste zmeniť stravu

Nevhodná, jednotvárna a stereotypná strava môže mať na vypadávanie vlasov tiež vplyv. Zaraďte do svojho jedálnička viac bielkovín, vitamínov, minerálov, stopových prvkov a aminokyselín. Najdôležitejšie sú vitamíny skupiny B, vitamín C, železo, selén, zinok a horčík. Zjednodušene povedané to bude chcieť jesť viac kvasníc, vnútornosti ako sú pečeň a obličky, vajec, bravčového a hovädzieho mäsa a rýb. Biele pečivo vymeňte za celozrnné a vyskúšajte rôzne druhy strukovín.

Nebojte sa byliniek

Inšpirujte sa tradičnými prírodnými receptami, ktoré poznali a často proti padajúcim vlasom využívali už naše babičky! Vynikajúcim pomocníkom je napríklad žihľava dvojdomá, ktorá navyše účinne bojuje aj proti nepríjemným lupinám. Zo žihľavy sa využíva najmä koreň a jej listy, z ktorých si pripravíte odvar. Ten vám nielen pomôže zbaviť sa problému s padaním vlasov, ale navyše pokožku aj výborne dezinfikuje. Vypadavanie-vlasov

Masírujte hlavu

S pomocou bazalkového alebo rozmarínového oleja môžete vyskúšať príjemnú a účinnú masáž pokožky hlavy. Podporíte tak jej prekrvenie, uvoľníte svalové napätie, zvýšite prietok krvi, zrýchlite látkovú výmenu a posilníte vlasové korienky. Navyše pravidelné masírovanie - ideálne dvakrát denne tri minúty - môže významne zmierniť padanie vlasov a podporiť ich rast. Masáž môžete robiť buď len povrchovo ľahkým dotykom alebo hĺbkovo s väčšou razanciou. Pokiaľ ale vypadávanie vlasov spôsobuje nejaký zdravotný problém, potom vám bohužiaľ masáž príliš nepomôže.

Obráťte sa na odborníka

Všimli ste si, že vám vlasy padajú už dobré štyri mesiace vkuse? Potom nie je čo riešiť. Budete sa musieť obrátiť na odborníka, pretože sa váš problém môže týkať aj vážnych zdravotných problémov, príliš veľa stresu alebo reakcie na chemické prípravky, ktoré používate. Špecialista vám prípadne poradí, čo treba zmeniť, ktorým prípravkom sa vyhýbať a ktoré naopak zaobstarať. V každom prípade je dôležité problémy riešiť a na nič nečakať.