Tipy na darčeky: Čo vybrať dvojročným nezbedníkom?

Tipy na darčeky: Čo vybrať dvojročným nezbedníkom?>
V rozmedzí medzi jedným a druhým rokom už dieťa začína chodiť, žvatle vám prvé slovíčka, denno denne pozorujete pokrok a ste na neho viac a viac pyšní. Na Feedo.sk sme vybrali hračky pre rôzne oblasti rozvoja motoriky, športového ducha, niečo pre pokojnejší spánok a veselé papanie. Tak poďme na to! Ak ste sa dostali až sem, ale po dome vám pobehuje ročný drobec alebo ste v očakávaní, v minulých článkoch sme sa zamerali práve na tieto vekové kategórie. Vyberali sme darčeky pre tehuľky, článok však isto poslúži aj ako návod pre tehotnú kamarátku a zamerali sme sa aj na novorodencov a detičky do prvého roka.

Vzdelávajme sa

Vilac Prevliekačka V zásobe už máte isto niekoľko edukatívnych hračiek, mnohé ste si možno podľa DIY postupov vyrobili sami. Ak však máte vo svojom okolí drobca, ktorý sa rád hrá a chcete s ním trénovať trpezlivosť a jemnú motoriku, oceníte najmä tieto hračky. Zatĺkačka Plan Toys So Zatĺkačkou od Plan Toys dieťa trénuje nielen koordináciu ruka-oko, ale zlepšuje sa mu aj mierenie, vyrovnávanie, pohyb ručičkou tak, aby trafilo. Hračka je drevená a veľmi dizajnovo spracovaná, najmä však funkčná. Pozor na to, aby v zápale hry dieťaťu kladivko neublížilo :-) Ďalším obľúbeným „nástrojom“ na rozvoj motoriky sú hračky, kde musí dieťa prevliekať korálky, kde je nútené pracovať s prštekmi, aby sa dostalo z jedného bodu do druhého. Perfektným príkladom je BigJigs Motorická hračka v tvare žirafky alebo na podobnom princípe funguje aj sada od Vilac,kde dieťa musí na šnúrku navliecť zvieratká, je už na jeho uvážení, v akom poradí.

Vedeli ste o tom, že nákup na Feedo.sk už vieme poslať aj do výdajne pre osobný odber? To je novinka, však?


Papajme s radosťou

Ak máte doma dieťa, ktoré rado papá a nerobí mu problém ani brokolica či špenáte, zrejme ste na neho patrične hrdí. Aby sa jedenie pri stole začlenilo medzi bežné rutiny a vy ste ho nemuseli po dome naháňať s lyžičkou plnou rizota, k dobru by mohlo poslúžiť aj hravé jedálenské náčinie. V jedálenskom sete od BabyBjornEbulobo Jedálenská súpravaBabyBjorn Jedálenská sada nájdete všetko, čo malý stravník potrebuje – lyžičku a vidličku, tanierik a podbradníček, ktorý je vyrobený z plastu bez BPA. Na podbraníčku nájdete hlboké vrecko, kam napadá všetko, čo sa práve nezmestilo do drobných ústočiek a vy to teda nemusíte hľadať po zemi a zoškrabkávať zo steny. Jedálenská súprava od Label Tour je doplnená o hrnček s náustkom, takže hoci bude bodyčko po jedle od všetkého možného, nebude to rozhodne od čajíku v hrnčeku. Ak hľadáte súpravu, rozhodne mrknite aj na Ebulobo, ktorá ponúka na svojich produktoch obľúbeného vĺčka a Červenú čiapočku. Rozkošné, však?

Poobedný šlofík

Drobec v tomto veku toho síce naspí čoraz menej a menej, než toľko, ako ste boli zvyknutí, avšak spánok je ešte súčasť jeho denno dennej rutiny. Nech už hovoríme o spánku poobednom, či tom večernom, pri oboch by sa to nemalo zaobísť bez maznáčikov či pomôcok, ktoré u nás na Feede nájdete. Skip Hop Sovička Zoe Pre rýchlejšie zaspávanie pomáha ako hlas mamičky či otecka pri čítaní rozprávok, tak príjemná hudba či uvoľňujúca vôňa. Tou vôňou myslíme levanduľu, ktorú nájdete v mäkučkom vankúšiku v tvare ovečky od značky Lumpin.Ovečka Olivia poslúži ako maznáčik a zároveň zahrievací vankúšik. Lumpkin Ovečka Olivia Príjemné prostredie na zaspávanie vyčaria aj hračky s monitorom alebo s projektorom, ktorý nielenže na stenu niečo premietajú, slúžia aj ako nedbalé svetielko, takže drobec sa nemusí báť, že bude musieť zaspávať potme. Príkladom je ružovučký medvedík od Chicco, ktorý mení farby a dokáže dieťatku polhodinku hrať klasické i moderné melódie. Sovička od Skip Hopobsahuje 8 zvukov – 4 melódie a 4 zvuky prírody a je možné ju nastaviť tak, aby sa po určitom čase sama vypla a dieťatko tak nemusíte rušiť tým, že prídete a sovičku musíte vypnúť. Posledným tipom v tejto kategórii je Tučiačik Zoe od značky Zazu, ktorý je bezkáblovým reproduktorom, nočným svetlom s nastavením jasu, snímačom zvuku, dá sa automaticky vypnúť a má 5 naprogramovaných melódií – tlkot srdca, vodopádu, zvuky prírody, hudbu na počúvanie a tri tradičné uspávanky. A my len pridáme, že má rozkošný dizajn!

Feedo tip!

Do Feedo tipu sme zaradili legendu medzi legendami – Lego Duplo. Prvé hračky môžete zaobstarať už deťom v tomto veku. Máme pre vás Box plný zábavy, Moje prvé autíčka a nákladiaky, Moje prvé kocky, Moje prvé závodné autoči Moju prvú lienku.


Drevené hračky sú stále top!

Hrali sa s nimi naši rodičia, hrali sme sa s nimi my a tak máme tendenciu ich kupovať aj našim deťom a deťom našich príbuzných. Nie je to o tom, že by zažívali veľký boom, ide skôr o to, že drevené hračky budú vždy to, po čom siahneme, keď už nevieme, čo iné by sme deťom mohli kúpiť. Plan Toys Sada drevených kociek Pár vybraných kúskov máme aj v našom zozname. 40 dielna skladačka drevených kociek od Plan toys zaujme nielen rôznymi tvarmi, ale aj dizajnovými pastelovými farbami. Bino kocky v kýbliku sú pravým opakom – sú farebné, pestré nielen sfarbeným, ale aj veľkosťou. V počte kusov 100 je to zábava na celé popoludnie (a nemyslíme tým iba upratovanie). Iný prevedením je zase Záhradka od značky Vilac, kde nájdete kocky,ktoré na seba musíte skladať podľa veľkosti a tvaru, ale aj podľa počtu, takže sa zároveň učíte s dieťaťom nie len čísielka, ale aj počty kusov, farby a rozvíjate aj motoriku.