Tipy a triky na perfektné fotky s dieťatkom

Tipy a triky na perfektné fotky s dieťatkom>
Od tej doby, čo máme doma naše prvé dieťatko sme začali naozaj veľa fotiť. S manželom poctivo zaznamenávame okamihy, ktoré si chceme uchovať v pamäti. Často fotíme na telefóny (je to predsa len najpohodlnejšie), ale chceme mať aj nejaké naozaj dobré fotky, ktoré potom môžeme umiestniť do fotoalbumu alebo do rámčeka. Ak chcete aj vy vedieť, aké sú triky na fotenie bábätiek, čítajte ďalej.

Dokumentácia, alebo portrét?42433-698904800002

Každý z nás má rád, keď sa dieťatko prvýkrát usmeje, dotkne sa našej ruky, prvýkrát ho okúpeme... s prvými vecami v živote dieťatka môžeme pokračovať. Mnoho mamičiek robí tzv. dokumentárne fotografie - zaznamenávajú príbeh. Fotenie portrétov môže byť o trochu náročnejšia a niekedy je lepšie využiť profesionálov. Pokiaľ si však pohráte a poprosíte o asistenciu svojho partnera alebo napríklad sestru, dokážete to aj vy. Môže to stáť dosť pokusov, ale tá pravá, dokonalá, fotka sa zaiste objaví.

Nájdenie uhlov

Zoznámte sa s najväčšou výzvou. Prečo? Obzvlášť u novorodencov je veľmi ťažké urobiť naozaj dobrú fotku, pretože sú väčšinou v zavinovačke, spinkajú alebo sú napríklad až príliš aktívne.

Skúste však toto:

Ľahnite si vedľa bábätka, prípadne sa skúste nejako inak dostať s fotoaparátom na jeho úroveň. Uvidíte, že tým získate úplne iný pohľad, ako obvykle - fotky robíte totiž najčastejšie zhora, že? Priblížte si ho! Nebojte sa využívať túto funkciu, práve pre bábätká je perfektná. Prečo si nepomôcť zoomom, keď ho máme a môžeme s ním urobiť nezabudnuteľné zábery? Má vaše bábätko niekto v náručí? Vo vzpriamenej polohe vznikajú výnimočné zábery. Stačí, keď má vaše dieťatko niekto na ramene a vznikne skvelá fotka, uvidíte.

Makro

Ak má váš foťák túto funkciu, nebojte sa ju využiť. Dieťatko nie je roztomilé len vcelku, ale krásne sú aj jeho ručičky, nožičky alebo oči. Využite funkciu makro na fotenie detailných záberov telíčka. Uvidíte, ako to obzvláštni vašu zbierku fotografií.F017089-698904130413_2

Majte foťák vždy po ruke

V dnešnej dobe to asi pripomínať nemusíme. Ak to nebude foťák, pravdepodobne pri sebe budete mať aspoň telefón. Všetci dobre vieme, že bábätká rastú rýchlosťou blesku a pokroky prichádzajú s každým dňom. Netreba to ale preháňať - vychutnávajte si okamihy tiež samé, naplno.

Retušovanie

Je úplne v poriadku, keď si uložíte fotky s mliečkom alebo príkrmami okolo pusy dieťatka. Keď sa vám, ale čas od času podarí urobiť perfektný záber, určite stojí za to zapracovať na nedokonalostiach a fotku dotiahnuť k dokonalosti.

Vylepšite farbu

Q4403615M-5052282036159

Nebojte sa čiernobielej. Pomôže vám pri nedokonalostiach fotografie, zjemní záber a navyše vytvorí zvláštnu atmosféru. Môžete si, ale tiež zaexperimentovať s výraznejšími farbami a dopriať fotkám nový odtieň a rozžiariť ich.

Nepriame osvetlenie

Fotiť s bleskom alebo bez? Večná dilema (mamičiek obzvlášť). Ak je to raz za čas, blesk by nemal uškodiť. Ale ak by ste ho chceli využívať pravidelne, je lepšie skúsiť nepriame osvetlenie. Skúste fotiť v prirodzenom svetle počas dňa alebo sa spoľahnite na kvalitný fotoaparát, kde si nastavíte manuálny režim, prípadne ISO (citlivosť snímača), a ktorý môže predĺžiť expozíciu a citlivosť tak zvýšiť. V tomto prípade je dobré si nechať poradiť. Nebojte sa čítať návody, recenzie a pýtať sa predavačov.

Vyberte si tie najlepšie

Stáva sa vám, že máte počas dňa sto nových záberov? Nebojte sa ich roztriediť, vybrať tie najkrajšie a zvyšok zmazať. Menej je niekedy viac. Skúste tiež fotky vziať a vytvoriť si svoj vlastný fotoalbum - zrazu získajú zábery úplne iné čaro. Prajeme vám veľa krásnych fotografií vašich detí, ktoré budú plné príbehu a spomienok!

Páčili sa vám výrobky v článku?

PEARHEAD Fotorámik rodokmeň - KLIK FOTOALBUM modré Baby Memories pre 180 fotografií 10x15 cm - KLIK