Lifestyle, Recepty

Syrové srdiečka so srdiečkovými zemiakmi

Na syrových srdiečkach si pochutnáte na obed aj na večeru. Vyskúšate ich?

Čo budete potrebovať?

  • zemiaky
  • maslo
  • bylinková alebo cesnaková soľ
  • 100 g nivy
  • 150 g tvrdého syra
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 4 bielka
  • strúhanka
  • olej

srdieckove-recepty

Ako na to?

Zemiaky olúpeme a nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky, z ktorých vykrojíme srdiečka.
Do pekáča dáme kúsok masla, na to položíme zemiaky a posypeme bylinkovou alebo cesnakovou soľou. Dáme piecť do rúry – ku koncu pečenia dáme zemiaky pod gril, aby mali zlatistú farbu.

Oba syry nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme lyžicu polohrubej múky a premiešame.
Z bielkov si ušľaháme sneh a pomaly vmiešame k syrom. Na panvici rozpálime olej, dáme na ňu vykrajovač v tvare srdca alebo tvorítko na volské oká. Pomocou lyžice si naberieme primerané množstvo zmesi a vytvoríme guľôčku. Tú obalíme v strúhanke a vtlačíme ju do formičky / vykrajovadlá. Pečieme do zlatista z jednej strany. Potom zložíme tvorítko / vykrajovátko a opečieme z druhej strany.

Previous ArticleNext Article

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *