Sviatočné dobroty (nielen) pre najmenších

Sviatočné dobroty (nielen) pre najmenších>

Či už ide o vianočné sviatky, Veľkú noc, narodeniny alebo inú sviatočnú príležitosť, mali by ste dopriať aj deťom výnimočné jedlo, hoci majú ešte určité obmedzenia. Sviatočné dobroty, ktoré sme si pre vás pripravili, budú určite chutiť aj vám!

isifa-100571385

Zajačik s mrkvou a cuketou

(od ukončeného 6. mesiaca)

Suroviny: 30 g chudého králičieho mäsa, 1 malá cuketa, 1 mrkva, 1 zemiak a 200 ml dojčenskej vody Postup: Mäso nakrájajte nadrobno, podlejte dojčenskou vodou a poduste. Pridajte cuketu s mrkvou, nakrájanú na rezance a všetko duste, kým zelenina a mäso nezmäkne. V prípade potreby dolejte dojčenskú vodu. Potom roztlačte vidličkou a podávajte s uvarenými zemiakmi.

Ovocný dezert

(od ukončeného 6. mesiaca)

Suroviny: ½ jablká, ½ banánu, ½ broskyne a dlhé detské piškóty

Postup: Jablko nakrájajte, vyberte jadierka, pridajte broskynu a banán. Všetko rozmixujte a vyšľahajte do peny. Na záver ozdobte dojčenskými piškótami a podávajte.

Pohánková kaša s marhuľou

(od ukončeného 6. mesiaca)

Suroviny: 2 PL pohánkovej krupice, 150 ml dojčenskej vody, 2 zavárané marhule Postup: Pohankovú krupicu namočte na hodinu do studenej vody. Potom ju za stáleho miešania povarte približne 10 minút. Marhule roztlačte a vmiešajte do hotovej kaše.

84522134 Šťuka na masle a mrkve

(od ukončeného 10 mesiacov)

Suroviny: 50 g filé zo šťuky, dôkladne zbavené kostí, 1 mrkva, kúsok masla, 1 dl dojčenskej vody a štipka mletej rasce Postup: Filé umyte, potrite maslom a posypte štipkou mletej rasce. Podlejte dojčenskou vodou a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 20 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené filé roztlačte vidličkou alebo rozmixujte. Mrkvu medzitým uvarte v pare, nakrájajte na kolieska alebo roztlačte a podávajte spolu s rybou.