Spoznajte s nami značku Bamboolik: Látkovania sa nemusíte sa báť!

Spoznajte s nami značku Bamboolik: Látkovania sa nemusíte sa báť!>
Počuli ste už o značke Bamboolik? Ak nie, prinášame vám rozhovor so zakladateľkami - Zuzkou Hlouškovou a Radkou Martínkovou. Máte tak možnosť spoznať ich bližšie a najmä sa vám pootvoria dvere do zákulisia. Zuzka a Radka šli za svojim snom a dnes vedú úspešnú značku aj napriek tomu, že sú obe mamami. Kedy Bamboolik vznikol, čo bolo prvotnou myšlienkou a kto za ním stojí?95047-8595642900075 "Bamboolik založila v roku 2012 Zuzka Hloušková a Radka Martínková. Zuzka tak dlho nemohla nájsť pre svoje deti" ideálnu plienku ", až si vymyslela vlastný systém. S nápadom na výrobu moderných látkových plienok pod vlastnou značkou potom oslovila Radku, ktorá mala pracovné skúsenosti s vedením výrobnej firmy. Slovo dalo slovo, Zuzkine "know" sa spojilo s Radkinim "how" a narodil sa Bamboolik. " Kde plienky šijete? "Naše výrobky momentálne vznikajú v 4 chránených dielňach a jednej profesionálnej. Stále platí, že kapacita dielní nám nie vždy stačí, takže nové priestory stále hľadáme." Plienky Bamboolik majú krásne vzory, máte aj vlastného návrhára? "Máme. Dezény Bamboolikovských plienok sú už druhú sezónu navrhované mladými českými dizajnérkami. Naše potlače sú teda originálne, nestretnete ich nikde inde ako na našich plienkach a doplnkoch." Ako prebieha takýto proces výroby jednej plienky? "Proces výroby jednej várky plienok je záležitosť na niekoľko mesiacov, hoci sa to možno nezdá. Najprv je potrebné nechať potlačiť materiál, objednať materiály, ktoré sa po dodaní rozdeľujú na dielne. Tam sa strihajú, šijú a kompletizujú. Potom putujú k nám do centrálneho skladu, kde sa väčšinou moc dlho neohrejú a už zase cestujú za zákazníkmi takmer do celého sveta (najviac do ČR a ďalších európskych krajín). " Čím sa odlišujú od konkurencie? "Okrem vysoko kvalitného produktu predávame tiež myšlienku - každý deň meníme svet k lepšiemu, po krôčikoch. Každý deň ušetríme našej planéte niekoľko ton ťažko rozložiteľného odpadu v podobe použitých jednorazových plienok, každý deň dávame prácu ľuďom, ktorí majú zložitejšiu východiskovú pozíciu na trhu práce ( zamestnancom chránených dielní, matkám na materskej dovolenke). Spolu s plienkami poskytujeme tiež servis a poradenstvo, nákupom plienok náš záujem o zákazníka rozhodne nekončí. Po celej Českej republike, na Slovensku a teraz tiež v Nemecku máme sieť látkových poradkýň, ktoré nás zastupujú takpovediac " v teréne ". Naši zákazníci - bez ohľadu na to, kde plienky nakúpili - sa na nás môžu obrátiť aj priamo: cez telefón, facebook, e-mail alebo osobne."

 Snažíme sa neustále zlepšovať

95133-8595642900297O látkových plienkach sa hovorí stále častejšie. Existujú pre vás tvorcov workshopy, školenia, vzdelávacie konferencie? Dá sa v tomto smere posúvať dopredu, vylepšovať? "Určite! Je naším dlhodobým cieľom naše výrobky neustále zlepšovať, inovovať a zkvalitnovať, je to nikdy nekončiaci proces. Zuzka Hloušková študuje druhý rok textilnú fakultu v Liberci, aj takto sa snažíme lepšie porozumieť výrobne textílií naozaj do detailov. Spolupracujeme s Textilným skúšobným ústavom (značka Bamboolik je česká značka, poz.red), kde naše výrobky a materiály nechávame testovať. Konferencie na tému látkové plienky sa zatiaľ nekonajú, ale raz by sa mohli, aj pod našou záštitou."  "Neustále vylepšovanie sa netýka iba našich produktov, snažíme sa tiež pracovať na nás ako na tíme. Chceme sa posúvať ďalej v oblastiach ako sú obchodnícke či manažérske zručnosti, time management (ten je pre nás ako rodičov malých detí skutočná výzva) alebo jazykové znalosti. Náš tím musí 100% fungovať, kvalitný výrobok je samozrejme základ, ale bez poctivej práce v zázemí sa výrobok nevyrobí a ani nepredá."

Nebojte sa látkovania

Mamičky sa často zaujímajú o to, čo všetko potrebujú na začiatok. Existujú štartovacie sady,ktoré sú pre mamičky vhodné, alebo by mamička skôr mala začať postupne a nenakúpiť hneď všetko? Aké sú vaše odporúčania?  "V ponuke máme denné testovacie sady, odporúčame ich ale skôr ako darček, obsahujúci počet plienok na jeden deň, cca 6 kúskov. Skutočné "látkovanie" si vyskúšate na štandardnej sade plienok, ktorá zahŕňa približne polovicu výbavy potrebnej k použvaniu látkových plienk takzvane 24/7. Pokiaľ to niekto s látkovými plienkami myslí naozaj vážne, odporučili by sme mu skôr šťandardnú sadu, ak ste si ale istí, pokojne aj veľkú sadu." "Aj na Slovensku máme látkové poradkyne, ktoré v prípade potreby poradia, ako plienky používať, dajú vám osvedčené tipy, triky. Pretože chceme, aby zákazníci naše plienky používali, nie aby im plienky ležali doma v skrini, sústredíme sa nie len na propagáciu našich výrobkov, ale aj na predajný servis. Takže látkových plienok sa nebojte, ak sa používaním zákazník nebude istý, sme tu pre neho."  Bamboolik štandarná sada chlapecLátkovanie a celý proces vyskladania plienky znie zložito. Potrebuje mamička nejaké špeciálne školenie ale je to viac o intuícii?  "Školenie v klasickom slova zmysle určite nie je potreba, až taká veda to nie je :-). Sú však rodičia, ktorí sa radi prídu na školenie pozrieť a dozvedieť sa niečo o prebalovaní, získať informácie o rôznych druhoch plienok a podobne. Na druhej strane je veľa rodičov, ktorí intuitívne skúšajú, čo im bude vyhovovať." "Ten druhý tip rodičov, to su najmä mamičky, oteckovia majú k otázke prebaľovanie dva prístupy. Buď sa mu vyhýbajú (viac či menej úspešne) alebo k tomu pristupujú ako k technickej úlohe - potom je pre nich školenie či osobné perfektné, akonáhle preniknú do tajov systému, osvoja si ho veľmi radi." Za rozhovor ďakujeme Monike Fiantovej z Bambooliku. Bamboolik plienky nájdete na našom e-shope, sledovať ich môžete na Instagrame, na Facebooku. Aby sa svojím zákazníkom priblížili, ich videá nájdete na ich YT kanále. Do budúcnosti však chystáme s Bamboolikom spoluprácu, takže sa tešte na spoločné videá aj u nás!