Skvelé recepty pre deti do 1 roka

Skvelé recepty pre deti do 1 roka>
Kde brať stále inšpiráciu na nové a nové dobroty pre tie naše malé maškrtné jazýčky? Vyskúšajte naše jednoduché, chutné a vyvážené pokrmy určené pre deti od šiestich mesiacov. Zaručene si vyberiete!

Teľací krém so zemiakovou kašou (od 6. mesiaca)

Suroviny: 50 g mletého teľacieho mäsa, 150 ml čerstvého zeleninového vývaru, 1 zemiak, 1 mrkva, cca 1 PL materského, prípadne dojčenského mlieka, 2 - 3 kvapky olivového oleja Postup: Pomleté ​​teľacie mäso uvarte vo vývare spolu s mrkvou, nakrájanou na rezance domäkka. Uvarený zemiak roztlačte vidličkou, pridajte materské alebo dojčenské mlieko, pridajte 2 - 3 kvapky olivového oleja a premiešajte s mäsom.

Hruškový puding (od ukončeného 6. mesiaca)

Suroviny: 1 hruška, ½ šálky vody, 1 PL ovsených vločiek Postup: Vodu s vločkami priveďte za stáleho miešania do varu a varte, kým sa nevytvorí hustá kaša. Do vychladnutej kaše vidličkou roztlačte nastrúhanú hrušku a premiešajte.  

Mliečna šošovicová polievka (od 1 roka)

Suroviny: 1 zemiak, hrsť červenej šošovice, 100 ml materského alebo dojčenského mlieka, 150 ml dojčenskej vody, 2 - 3 kvapky olivového oleja Postup: Zemiaky očistite, nakrájajte nadrobno a uvarte spolu s červenou šošovicou. Keď zelenina zmäkne, polievku odstavte a pridajte materské mlieko. Šošovicu aj zemiaky rozmixujte na krém a na záver pridajte niekoľko kvapiek olivového oleja.

Morčacie mäso s brokolicou (od 1 roka)

Suroviny: 50 g morčacích pŕs, 2 - 3 ružičky brokolice, 1 malá mrkva, 2 - 3 kvapky olivového oleja Postup: Na malé kúsky nakrájané morčacie mäso uvarte vo vode a rozmixujte ho spolu s olivovým olejom. Brokolicu uvarte v pare, roztlačte vidličkou a pridajte k mäsovej zmesi.

Kaša s orechami a vôňou škorice (od 1. roka)

Suroviny: 1 sladké jablko, ½ hrušky, 1 - 2 lyžice instantnej ryžovej kaše, štipka mletej škorice, hrsť vlašských orechov Postup: Jablko s hruškou zbavte šupky a najemno nastrúhajte, zahustite s instantnou ryžovou kašou, premiešajte a na záver posypte najemno mletými orechmi a štipkou mletej škorice.