Silné spojenie už v brušku

Silné spojenie už v brušku>

Je pravdou, že budúci nadšení oteckovia nemôžu cítiť, ako sa v ich vlastnom tele dieťatko vyvíja. To ale neznamená, že si s dieťatkom už v tomto období nemôžu vytvárať prvú pevnú väzbu. Ako teda budovať vzájomný vzťah od úplneho začiatku? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov.

Businessman

1. „Hej, šéfe, môžem ísť na gynekologickú prehliadku?“

Kedy inokedy by ste sa v práci opýtali takéto niečo? Dnešné mamičky však oceňujú podporu ich partnerov pri prenatálnych vyšetreniach. Takisto ako sú aj dnešní oteckovia zvedaví, ako sa plod vyvíja. Takže zúčastniť sa čo najväčšieho počtu lekárskych prehliadok je skvelý nápad. Ani v práci vás už dnes nebudú vnímať ako lenivca, snažiaceho vyhnúť sa pracovným povinnostiam, alebo dokonca ako slabocha. Aj pre vrcholového manažéra je totiž čas trávený s rodinou znakom sily a úspechu. Zastávať funkciu dobrého otecka vás môže v očiach nadriadených, najmä tých, ktorí už majú vlastné rodiny, vyniesť na výslnie.

Už v 3.-4. mesiaci budete mať možnosť počuť tlkot detského srdiečka. Vyskúšajte si stetoskopom tlkot vlastného srdca a porovnajte intenzitu oboch. Zistíte, že váš tlkot je hlasnejší, ale rytmus by ste mali mať rovnaký. Neskôr možete pomocou ultrazvuku pozorovať aj jeho prvé jemné pohyby či skúmať, či už nie je možné rozlíšiť, či to bude chlapček alebo dievčatko.

2. Počuli ste ho, videli ste ho a teraz ho môžete dokonca aj cítiť!

Alebo: Zoznámte sa s jeho futbalovými začiatkami.

Väčšina budúcich oteckov-novátorov sníva o synovi. Prestavujú si, ako s ním budú automaticky chodť na futbal, opravovať počítače či učiť ho šoférovať. Ako predpríprava k týmto fázam môžete už dnes skúmať jeho prvé kopanie. Zatiaľ iba do maminkinho bruška. Možno si v tom momente prvýkrát jasnejšie uvedomíte: „Wow, veď on je naozaj tam!“

Pre bližšie fyzické spojenie skúste jemné dotyky a masáž partnerkinho bruška. Dieťatko vás môže zacítiť a proti nebude pravdepodobne ani mamička.

3. Zveríte mu svoje tajomstvá aj operné schopnosti a ono vás zato neskôr spozná!

Dieťatko je v brušku, ocko v brušku nie je. Ale aj tak sa vy dvaja môžete spoznať už teraz. Mamičkin tlkot srdca, jej krvný obeh aj žalúdočné procesy síce čiastočne zvuky z okolia utlmia, ale to neznamená, že by ste sa so svojím dieťatkom v brušku nemali pravidelne zhovárať. Môžete mu skúsiť dokonca aj spievať. Nebojte, nespôsobite mu prvú ujmu na psychike. Práve kvôli tlmičom, ktoré sú okolo neho.

Je určite veľa vecí, ktoré chcete svojmu drobčekovi prezradiť. A najmä, máte na to aj dostatok času. Čo tak začať si trénovať prvé čítanie detských rozprávok? Chcete, aby bol váš drobček informovaný génius už v brušku? Čítajte si spolu s ním nahlas každé ráno najhorúcejšie novinky zo sveta financií aj športu. Je to veľmi účinny spôsob, ako si aj „externe“ vytvoriť prvé puto s dieťatkom. Môžete si takto totiž zaručiť, že spozná váš hlas, až príde na tento svet.

isifa_76661184

4. Bude to podnikateľ alebo úspešný golfista? Možno, ale až o pár desiatok rokov...

Muži si často spájajú svoje myšlienky o nadchádzajúcom prírastku do rodiny s fantazírovaním, aký asi bude, keď vyrastie. Samozrejme, v našich predstavách naše deti zvyčajne robia veci, ktoré robíme radi aj my. Je len na vás, či sa rozhodnete, že chcete o pohlaví dieťatka vedieť už vopred. Môže to dodať vaším predstavám konkrétnejšie rozmery.