Samostatné jedenie: Čo všetko pre svojho drobčeka potrebujete?

Samostatné jedenie: Čo všetko pre svojho drobčeka potrebujete?>

Blíži sa nezadržateľne chvíľa, keď váš drobček začne papať sám? Mlieko už vymenil za príkrmy a detská fľaša už tiež nestačí? Ani ste sa nenazdali a dieťatko s vami sedí pri 1 stole a začína sa samo sápať po lyžičke. Proste váš drobček chce byť nezávislá jednotka a chce piť aj jesť tak, ako vy - celkom sám. Chcete vedieť, čo všetko potrebujete ku týmto veľkým udalostiam v živote vášho drobčeka? Ak áno, ste tu správne.

Prestieranie na doma aj vonku

Kúpite ho raz a používať ho budete ešte mnoho krát. Takáto kúpa sa väčšinou neľutuje. Praktické, plastové prestierania padnú vhod aj pri dospelákoch, čo potom pri malých neposedníkoch, ktorí so samostatným jedením ešte len začínajú? Zabaľte si ho aj keď idete na výlet do reštaurácie. Zabezpečíte si tým, že vás dnu vpustia aj najbližšie. :) Doma ich oceníte najmä, až váš drobček prejde z detskej jedálenskej stoličky ešte bližšie ku celej rodine - priamo za stôl.

Plastové podbradníky

589525b_overlayKlasické látkové podbradníky sú úplne v pohode, ak svoje dieťatko kŕmite lyžičkou vy sama. Ak však nastane čas, kedy váš drobec začne siahať sám po lyžičke, celkom pravdepodobne budete musieť vytasiť silnejšie zbrane. Nepostrádateľne praktické sú plastové podbradníky s mištičkou na dne, ktorá dokáže jednoducho zachytiť padajúce zvyšky jedla. Materiál z plastu (bez BPA) zaručí jednoduché čistenie zas a znova.

Od fľašky k hrnčeku

Pomaly a neisto sa snažíte svoje dieťatko nasmerovať od detskej fľašky s cumlíkom ku používaniu dospeláckych pohárov? Ako medzistupeň možno oceníte špeciálne tréningové fľašky alebo poháre - s dvoma uškami pre pohodlné držanie a zároveň s náustkom. Ak sa váš drobček prekusne týmto levelom a hrnček bude vedieť správne držať, môžete mu predstaviť jeho prvý skutočný hrnček s jedinečným ventilom, ktorý dieťatko aktivuje stlačením pier. Z pohára môže piť po celom okraji rovnako, ako z klasického hrnčeka pre dospelákov.

Keď lyžička nestačí

tescoma-detsky-pribor-bambinivesela-zviratka4ks-Tescoma61643Spoznal už váš drobček čaro vidličky, a zrazu mu obyčajná lyžička nestačí? Zrejme bude pri stole zo začiatku fascinovaný vaším dospeláckym strieborným príborom, ktorý však pre neho bude mega extra obrovský. Preto mu zadovážte jeho vlastnú "dospelácku" sadičku - čo najpestrofarebnejšiu, prispôsobenú veľkosti jeho úst. Najlepšie takú, ktorá sa mu bude ľahko držať v rúčkach vďaka protišmykovým výstupom (áno, počujete správne) a bude aj bezpečná - vďaka zaobleným zúbkom.

Tanier a prenosný box

Samostatný papkač potrebuje aj svoj vlastný tanier. Na začiatku siahnite po praktických predelených tanieroch s niekoľkými priehradkami. Motivovať k lepšiemu výkonu sa dá aj milými, farebnými obrázkami, ktoré budú vašeho drobčeka inšpirovať a zabávať. Vyberte si tanieriky s protišmykovou spodnou stranou. Môžete tak eliminovať zbytočné pády a vyliatia na zem. Až pôjde váš drobček prvýkrát do škôlky, desiatu mu môžete zabaliť do praktického desiatového setu.