Rozvíjame detskú motoriku

Rozvíjame detskú motoriku>
Pre rozvoj detskej motoriky existuje veľa hračiek, ktoré môžete kúpiť v každom hračkárstve. Avšak doma určite nájdete množstvo rôznych vecí bežnej potreby, ktoré môžete použiť a nemusíte ani míňať peniaze za hračky.

Čo budeme potrebovať?

plastelínu špagety alebo makaróny cereálie v tvare krúžkov Z modelíny urobíme valček a dáme na podložku. Do modelíny zapichneme špagety alebo makaróny, do misky dáme krúžky a máme hotovo. Feedo mamička Katka: "Môj Števko tieto hry miluje a rád pomáha aj pri ich vymýšľaní. :)" Hry na detskú motoriku

Čo budeme potrebovať?

rolku od papierových utierok uzávery od PET fliaš lepiacu pásku Hry na detskú motoriku Stačí prilepiť rolku lepiacou páskou na skrinku a pod ňu dať nejakú mištičku či krabičku, kam budú padať uzávery a hra môže začať. Uzávery od PET fliaš sa deťom ľahko držia. Sú tak akurát do ručičky. Iba musíte dať pozor, aby si viečka deti nedávali do pusinky.  

Čo budeme potrebovať?

plech na muffiny loptičky / guličky Hry na detskú motoriku Vyberte správnu veľkosť loptičiek či guľôčok, aby ich dokázala malá detská ručička pekne vziať a chvíľu ich aj v ručičke udržať :-) Udrží ich? Tak hurá, môžete začať piecť "muffinky". Fantázii sa medze nekladú. Guľôčky môžete skladať podľa farieb, ale aj do rôznych obrazcov. Svoje dieťatko tak zároveň učíte trpezlivosti, pretože niekedy loptička vykĺzne a zakotúľa sa preč.  

Čo budeme potrebovať?

šatku / šál plastovú krabičku od vlhčených obrúskov Hry na detskú motoriku Šatku vložíme do krabičky od vlhčených obrúskov. Môžeme ich zviazať aj viac, podľa veľkosti krabičky. Otvorom na obrúsky vystrčítek rožtek šatky a hra na ťahanie môže začať. mamička Petra, 26 rokov. "Len pozor, aby sa neskôr drobec nedostal ku krabici s ozajstnými vlhčenými obrúskami. To by potom ťahal a ťahal a už by to nebola taká sranda :)."  

Čo budeme potrebovať?

korkové štuple dózu Hry na detskú motoriku Korkové štuple majú tú správnu veľkosť - presne do detskej ručičky. S korkovými špuntami sa dá robiť veľa krásnych vecí, ale kde ich vziať toľko, aby sa s nimi dalo hrať? Stačí poprosiť niekoho, kto pracuje v reštaurácii či vinárni, aby vám ich schovával. ;-)  

Čo budeme potrebovať?

krabičku od papierových vreckoviek uzávery od PET fliaš Hry na detskú motoriku Do krabičky od papierových vreckoviek sa dá schovávať veľa malých vecí, napr. uzávery od PET fliaš, ale aj guličky, kocky, malé autíčka či figúrky z čokoládových vajíčok s prekvapením. ;-)