Recept na domáci pribináčik

Recept na domáci pribináčik>
Nepoznám dieťatko, ktoré by nemilovalo "pribináčika". Bohužiaľ už aj v ňom, až na výnimky, bývajú rôzne nežiadúce prímesi. Skúsila som ho pripraviť sama, ale podľa získaných receptov to stále nebolo ono. Až som našla ideálny pomer tvarohu a smotany. Navyše tento výborný domáci tvarohový dezert môžete použiť napríklad aj ako krém do nepečenej torty.

Budete potrebovať:

  • 1 tučný mäkký tvaroh
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor alebo lyžicu domáceho (do pohára si vsypte cukor a zapichnite do neho vanilkový struk, asi za 14 dní bude cukor krásne prevoňaný)
  • 1 lyžicu práškového cukru
  • prípadne kakao

Postup:

Vanilkový cukor vsypte do smotany a vyšľahajte do tuha. Potom pomaly vmiešajte tvaroh a cukor. A to je všetko. Ak máte radi kakaový, vmiešajte aj kakao podľa chuti. Krém naplňte do pohárov a uchovajte v chladničke, kde vydrží asi 5 dní. Z tohto množstva získate približne tri poháre od jogurtu. Môžete sa aj pohrať - vsypte do vanilkového pribináčika nastrúhanú čokoládu a máte straciatellu alebo môžete primiešať jahody a vyrobiť si ružový pribináčik. Dobrú chuť!