Nepoznám dieťatko, ktoré by nemilovalo "pribináčika". Bohužiaľ už aj v ňom, až na výnimky, bývajú rôzne nežiadúce prímesi. Skúsila som ho pripraviť sama, ale podľa získaných receptov to stále nebolo ono. Až som našla ideálny pomer tvarohu a smotany. Navyše tento výborný domáci tvarohový dezert môžete použiť napríklad aj ako krém do nepečenej torty.
Budete potrebovať:
- 1 tučný mäkký tvaroh
- 125 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor alebo lyžicu domáceho (do pohára si vsypte cukor a zapichnite do neho vanilkový struk, asi za 14 dní bude cukor krásne prevoňaný)
- 1 lyžicu práškového cukru
- prípadne kakao
Postup:
Vanilkový cukor vsypte do smotany a vyšľahajte do tuha. Potom pomaly vmiešajte tvaroh a cukor. A to je všetko.
Ak máte radi kakaový, vmiešajte aj kakao podľa chuti. Krém naplňte do pohárov a uchovajte v chladničke, kde vydrží asi 5 dní. Z tohto množstva získate približne tri poháre od jogurtu.
Môžete sa aj pohrať - vsypte do vanilkového pribináčika nastrúhanú čokoládu a máte straciatellu alebo môžete primiešať jahody a vyrobiť si ružový pribináčik.
Dobrú chuť!