Recenzia Ovečky Lumpin

Recenzia Ovečky Lumpin>
Dnes sme s Terezkou dostali možnosť otestovať ovečku Oliviu od českej spoločnosti Lumpin. Táto spoločnosť začala najskôr s medvedíkom a neskôr pridala nových zvieracích kamarátov. Každé zvieratko má svoj vlastný príbeh, ktorý má pripevnený k ušku. Naša ovečka napríklad pochádza zo zelených kopcov v Írsku a hneď bolo o čom rozprávať rozprávku. :-)

ovečka-lumpin-recenzia

Prvý dojem

Už pri rozbalení ma zaujala jej srsť. Je poskladaná tak, aby sa ovečke v kožúšku robili "vlnky". Pri zatiahnutí sa uvoľní pár chĺpkov, ale po vypraní to úplne vymizne. Ako väčšina plyšákov, má ovečka v brušku a kopýtkach guľôčky, ktoré sa pri stlačení prelievajú pod rukami. Na dotyk je veľmi jemná a ak na nej bábätko zaspí, nič ho nebude tlačiť. Potešilo ma, že očká zvieratka majú bezpečnostné upevnenie. Nehrozí teda ich vypadnutie či vydlubnutie a bábätko ich teda nemôže prehltnúť. Pod krkom má ovečka na šnúrke drevené srdiečko s logom Lumpin. Šnúrka nie je okolo krku, ale je zašitá do švi pod tlamou. Ak by vám srdiečko vadilo, dá sa veľmi opatrne odstrihnúť. Na zadočku je všitá obvyklá ceduľka s logom a s informáciami o praní. ovečka-lumpin-recenzia

Údržba

Ovečka sa dá prať len v ruke bez použitia rozpúšťadiel a bielidiel a nesmie sa žmýkať ani sušiť v sušičke. Počítajte teda s dlhou dobou schnutia. Olívia úplne uschla približne za 24 hodín. Je dobré ju občas obrátiť a našuchoriť. V návode je uvedené, že sa má prečesať, ale nie je to potrebné. Vzhľadom na farbu ovečky ju odporúčame len ako miláčika do postieľky, inak bude pranie častejšie.

A čo na to Terezka?

Terezke sa ovečka veľmi páčila. Ako prvé sa samozrejme zamerala na srdiečko pod krkom a potom na ceduľku na zadočku. Tú sme teda hneď odstrihli, pretože má vo zvyku na takých ceduľkách testovať zuby. Inak je spokojná, "mojká" sa s ňou a hladí ju po brušku a po chrbte. Ovečka si veľmi rýchlo získala miesto v postieľke a za nás môžeme len odporučiť. Za recenziu ďakujeme Verča V. s Terezkou!