Recenzia - bezpečná (a krásna!) autosedačka Römer King II

Recenzia - bezpečná (a krásna!) autosedačka Römer King II>
Keďže nám Adélka už vyrástla z takzvaného vajíčka, tak sme dlho premýšľali akú autosedačku jej teraz vybrať. Nakoniec sme po dlhom premýšľaní a vyberaní zvolili autosedačku Römer King II Mineral Purple. A radi sa s vami podelíme o naše skúsenosti. F014447-4000984132939Tato autosedačka je pre deti od 9 kg do 18 kg. Ako väčšina týchto autosedačiek sa umiestňuje v smere jazdy, čo je pre našu Adelku veľká zábava. Všetko pozoruje z okienka a pri jazde autom je oveľa spokojnejšia. Trochu som sa bála, že už nám v tejto autosedačke nebude tak rýchlo zaspávať ako vo vajíčku, ale vďaka tomu, že sa dá autosedačka polohovať, je to bez problémov. Teraz sme išli na dovolenku do Rakúska a malá prakticky skoro celú cestu prespala. V sedačke je hlavová opierka, ktorá sa dá výškovo nastaviť podľa rastu dieťaťa. Sedačka sa však musí najprv odklopiť - nemožno to urobiť, keď dieťa v autosedačke sedí. Pri vyšších modelov tejto autosedačky (LS a ATS) to možné je. Vďaka hlbokým, mäkko čalúneným bočniciam, je lepšia ochrana proti bočnému nárazu. Pás v tejto sedačke je päťbodový a dá sa ľahko utiahnuť, čo je pre mňa ako pre slabú ženu veľká výhoda. Autosedačka Romer II Pôvodne sme mali model ATS s automatickým doťahovaním pásu a ručné dotiahnutie pásu šlo veľmi tuho, preto sme zvolili základný variant. Zacvakávaci mechanizmus drží vzpriamene, takže zacvaknutie pásu v autosedačke ide ľahko a nemusíte nikde nič loviť. Navyše po stranách sedačky sú také kapsičky, ktoré pás pridržia, keď dieťa vyberáte alebo usádzate do sedačky.

Inštalácia sedačky do auta

Autosedačka sa odklopí, prichytí sa pásom a následným zaklapnutím sa pás ešte trochu dotiahne. Potom už len stačí pás od auta zaháknuť na hornom rohu sedačky a všetko je hotové. Výhodou autosedačky je mäkký snímateľný polstrovaný poťah, ktorý možno prať v práčke na 30°C a farba Mineral Purple je nádherná. Som veľmi rada, že sme zvolili túto farbu. Jediné negatívum tejto sedačky je jej váha - cez 10 kg. Pozrite sa na autosedačky Römer TU. Túto autosedačku zoženiete v čiernej a fialovej farbe.

Römer King II, King II ATS a King II LS?

Trápite sa s rozdielmi v jednotlivých typoch autosedačiek Römer King II? Všetko je prehľadne vysvetlené v tomto videu https://youtu.be/_cVdE3vbCko?list=PLvVTk8N0CXoG_kbD6_TgA5jWdahkQUzsm