Prvýkrát u kaderníčky: Ako to prežiť bez traumy?

Prvýkrát u kaderníčky: Ako to prežiť bez traumy?>

Je to ešte vaše dieťatko alebo najmladší spevák grungeovej kapely z 90-tych rokov? Rozhodnutie je jasné: je čas na prvé seriózne strihanie vláskov.

Cudzia pani s nožnicami

To prvé domácke strihanie už máte za sebou a tentoraz ste sa rozhodli ísť ku kaderníčke. Ak nechcete, aby vaše dieťatko zažilo prílišný šok z neznámeho, radšej ho na toto prvé dobrodružstvo pripravte. Niektoré salóny majú stanovenú minimálnu vekovú hranicu, takže aj to si radšej vopred zistite.

Doteraz ste mu stále opakovali, že nožnice sú nebezpečný nástroj, ktorý ho môže poraniť. Tiež, že na seba nesmie nechať siahať cudzie osoby. A zrazu ste ho posadili do kresla a už len vidí, ako sa ku nemu približuje cudzia pani s nožnicami v ruke. Ako teda svojho drobčeka uchrániť pred traumou? Inšpirujte sa nasledujúcimi radami:

Správne načasovanie

Tým nikdy nič nepokazíte. Krátko po jedle alebo po zobudení. Nikdy nie tesne pred. Stiahnite si obľúbenú časť seriálu vášho drobčeka do iPadu. Bude sa na ňu môcť počas strihania dívať. A pribaľte si tiež obľúbené pochutinky. Najlepšie nelepkavé. Keby dostal drobček mrzutý záchvat pomedzi strihanie.

Doneste si so sebou dostatok veselých sponiek

To platí najmä pre dievčatká. Kaderníčka sa tejto role môže s radosťou ujať. Bude to pre ňu príjemná zmena po záplave trvalých a farbení.

Zahrajte sa na kaderníčku doma

Posaďte svojho drobca do kresla, na zvýraznenie efektov okolo jeho ramien obtočte uterák, namočte mu vlásky a celú hru doplňte o vysvetlenie: "Tak niečo podobné ti urobí zajtra aj tá milá pani v salóne."

Skúšobná verzia

Najmenšie detičky nie vždy obľubujú prekvapenia. Zoberte toho svojho drobčeka preto minimálne raz so sebou do svojho obľúbeného salóna. Nechajte ho sledovať, ako vám strihajú vlasy. Môže tak zistiť, že to strihanie nie je zas až taká tragédia.

Čo oko nevidí...

Poproste kaderníčku, aby sa snažila strihať vlásky vášho drobčeka tak, aby to príliš nevidel. Čudovali by ste sa, ako veľmi môže detičky "bolieť", keď vidia pramene svojich vlasov padať na zem.