Pozor na najbežnejšie chyby na kúpalisku!

Pozor na najbežnejšie chyby na kúpalisku!>
Nadchádzajúci týždeň hlásia vysoké teploty. Pre mnoho rodín to znamená prvé kúpanie či už na kúpalisku, v mori alebo v bazéne. Pre rodičov to potom znamená radosť, ale aj pár starostí navyše. Väčšina z nás totiž robí na kúpaliskách niekoľko bežných chýb. Ktoré to sú a ako im zabrániť?

Pobyt pri vode nepodceňte!

Je to prvé pravidlo leta - nezabudnite deti pred vstupom do bazéna alebo na kúpalisko natrieť opaľovacím krémom. Velký test opalovacích krému a 5 dalších rad na dovolenou najdete TU. >> Slniečko je v súčasnosti najsilnejšie. Ak ste vyrazili k vode s dojčencom, nezabudnite mu dať plienky do vody (recenziu od mamičky naplienkové plavky nájdete TU>>),kedykoľvek sa totiž môže pokakať. Výhodné je mať so sebou parťáka, aby ste sa mohlSnímek-obrazovky-2016-06-17-v-9.45.25i striedať v strážení. Pred vstupom do bazéna upozornite dieťa na riziká a povedzte mu, ako sa má správať. Myslím si, že skvelým nápadom sú tiež topánky do vody (v mori to potom býva nutnosť), ktoré zabránia pošmyknutiu.

Keď nevie plávať

Našimi obľúbencami na kúpaliskách sú často pomôcky na plávanie, ako sú nafukovacie rukávniky, kruhy či plaváky. Najvhodnejšie by bolo, aby ste deti Snímek-obrazovky-2016-06-17-v-9.43.10začali učiť plávať čo najskôr. Ak ešte plávať nevedia, sú vraj najvhodnejšie kolesá alebo vestičky. Rukávniky môžu z ruky ľahko skĺznuť, ak veľkosť úplne nesedí.

Okuliare - používať alebo nechať doma?

Aj keď nás v bazéne občas môžu páliť oči, je najlepšie, aby ich deti mali pod vodou otvorené. Okuliare sa totiž môžu zaniesť vodou alebo zahmliť a znemožniť tak videnie. Je pravda, že dnes existujú rôzne veľkosti a ak vyberiete okuliare, ktoré naozaj sedia, nebude mať dieťatko problém.

Nedovoľte, aby vás ovládol strach

A to hlavne vtedy, keď učíte svoje deti plávať. Nebojte sa, keď sa ponoria alebo trochu vdýchnu vodu. Aj oni sa potrebujú s vodou vžiť a zvyčajne ju milujú. Nikdy ich však nepúšťajte a majte ich stále pod dohľadom. Sprevádzajte ich na hodiny plávania a zapíšte sa spolu s nimi. Je lepšie, keď sa naučia plávať a potápať s niekým blízkym a zároveň ich máte pod kontrolou. Nebuďme ustráchaní rodičia, ale učme deti zodpovednosti k vode aj k životu. Prajeme vám, aby ste sa vyvarovali chybám pri kúpaní a užili si spolu vodu a plávanie ako to len ide!