Pomazánky nie len pre detičky: Pripravte si ich spolu s nami!

Pomazánky nie len pre detičky: Pripravte si ich spolu s nami!>
Recepty na polievočky patria medzi obľúbené, dnes sme si pre vás pripravili pomazánky. Sú vhodné pre detičky, no vyhýbať sa im nemusí žiaden člen rodiny. Pestré recepty, ktoré veríme, že sa stanú súčasťou vášho jedálnička.

Máte radi reďkovku?

Ak áno, táto pomazánka bude pre vás to pravé. Potrebovať budete tavený syr, maslo, reďkovku, soľ a mlieko. Maslo vyšľahajte so syrom a mliekom. Pridajte očistenú nastrúhanú reďkovku, osoľte podľa potreby a zapracujte.

Šošovica trošku inak

Šošovica už dávno nie je strukovina vhodná na polievku alebo ako príloha. Dá sa z nej spraviť fantastická pomazánka. Potrebovať budete pohár šošovice (množstvo záleží na tom, koľko pomazánky chcete), dve polievkové lyžice masla, jarnú cibuľku, pár kvapiek olivového oleja, bylinky a soľ. Zloženie samozrejme môžete prispôsobiť chutiam svojej rodinky či drobca. Šošovicu namočte dopredu aspoň deň. Zmäknutú ju uvarte a nechajte vychladnúť. Rozmixujte ju ponorným mixérom na hustú zmes, pridajte maslo, cibuľku a bylinky. Ak potrebuje soľ, pridajte ju, ale vzhľadom na deti nemusíte. Dobrú chuť!
Recepty na rôzne príkrmy nájdete aj u nás: v hlavnej úlohe mrkva alebo repa. Skúsite ich? A čo takto polievočky? Jednoduché recepty nájdete u nás na blogu! Akú máte najradšej vy doma? Máte chuť na sladké príkrmy? Aj takéto recepty nájdete u nás. Ktoré z nich vyskúšate?

Rybičková!

Ak máte radi sardinkovú pomazánku, aj tento recept sa vám bude páčiť. K rybičkám ale budeme pridávať tvaroh. Potrebovať budeme makrelu vo vlastnej šťave (alebo rybičky, ktoré máte po ruke a máte ich doma radi), tvaroh - nízkotučný a postačí jedno balenie, 2 lyžice jemne namletých vločiek, na dochutenie soľ alebo bylinky. Ako uznáte za vhodné. Rybičky zbavíme šťavy, rozmačkáme ich a pridáme k nim tvaroh. Ak by bola pomazánka príliš riedka, zamiešajte tam vločky, zhutnia pomazánku, nezmenia však jej chuť. Dochutiť si ju môžete ľubovoľne.

Tofu trošku inak

Ak chcete obmeniť doma chute a nemáte chuť na nič klasické, skúste túto pomazánku z tofu. Potrebovať budete samé dobré veci. V prvom rade je to zelenina - paradajka, mrkva, čokoľvek, čo máte radi. Druhou ingredienciou je tofu - biele, neúdené, údené, s príchuťou - fantázii sa medze nekladú, je to len na vás. K receptu patrí olivový olej, cesnak, na dochutenie koreniny alebo bylinky. Trebárs aj čerstvé. Na kvapke olivového oleja orestujte najprv cibulku, potom cesnak (ak ho chcete pridať), potom tuhšiu zeleninu. Podusená zmäkne a je pripravená na ďalšie používanie. K zelenine pridajte nakrájané tofu, premiešajte a po vychladnutí rozmixujte. Podávajte na chlebíku, rohlíku, ako len chcete! Chutilo vám? Ak áno, dajte nám vedieť. Ak máte tipy na dobré pomazánky, tiež sa s nimi môžete podeliť. Budeme len radi. Ak by ste potrebovali inšpiráciu nie len na pomazánky, sledujte náš YT kanál - Feedo.sk - Ľahší život mamičkám