Polievky na detskom tanieriku: Rýchle, jednoduché a zdravé!

Polievky na detskom tanieriku: Rýchle, jednoduché a zdravé!>
Polievka už dávno nie je iba „klasické nedeľné“ jedlo. Stále viac mamičiek obľubuje možnosť pripraviť zdravú a chutnú polievku, ktorá bude výživná, plná vitamínov, pestrá na pohľad...no najmä bude drobcovi chutiť. My sme si vybrali tri recepty, ktoré by sme vám chceli odporučiť.

Jarná pochúťka

Hoci sa slniečko spoza mraky iba prediera, jar je už cítiť vo vzduchu. Možno v záhrade ešte len sem tam pučia zelené lístky prvej jarnej úrody, niektoré ingrediencie môžete už teraz kúpiť v obchode, alebo ich medzi zimnými zásobami z minulého roka nájdete v mrazničke. SKIP HOP Zoo Tanier protišmykový a miska s tréningovým okrajom 2v1 motýlikPotrebovať budeme:
  • Cibuľku – najlepšie jarnú
  • Polovicu sladkého zemiačiku
  • Cuketu
  • Brokolicu, karfiol
  • Petržlen, mrkvu či zeler
  • Mrazený hrášok, kaleráb – jednoducho zeleninu od výmyslu sveta
Postup je jednoduchý a je len na vás, akú zmes zeleniny si pripravíte. Na opraženej cibuľke postupne podusíme buď nakrájanú alebo nastrúhanú zeleninu. Pripravené množstvo zalejeme vodou a posolíme. Medzi tým, ako sa zelenina varí, sa môžeme na chvíľu s drobcom pohrať, zabaviť sa, pustiť si pesničky a tancovať. Keď je zelenina uvarená, časť vyberieme a pomixujeme. Zmixovaná časť nám bude slúžiť na zahustenie polievky. Dochutenie a tá správna konzistencia je už len a len na vás. Dobrú chuť!
Ak vám tieto recepty nestačia, skúste vyskúšať aj tieto recepty! Máte radi pór? Skúste túto polievočku!  Ak už drobci môžu fazuľu, skúste aj uvariť doma aj túto vynikajúcu polievku. Bude vám chutiť!

Šošovicová polievočka s mrkvou

NUK EL Detská miska s 2 viečkami a prísavkou – fialováAk ste ešte nikdy nevarili z červenej šošovice, mali by ste začať. Je veľmi rýchlo uvarená, chutná a ak nechce polievočku z čisto iba tejto ingediencie, skúste ju použiť ako zahusťovadlo do polievok. Vo vode uvarte zemiak a mrkvičku. Medzi hraním sa dieťaťom kontrolujte obe veci vo vode, pred dovarením hoďte do hrnca plnú dlaň červenej šošovice. Keď sa všetko pekne uvarí, zlejte zo zmesi vodu a pridajte maslo. Celé to môžete rozmixovať. Buď pridáte trošku zliatej vody, čím si zmes rozriedite. Ak sa vám do polievočky niečo žiada, môžete hneď na začiatku pridávať k danej chuti iné. Karfiól, brokolicu či inú zeleninu, ktorá vám akurát odpočíva v chladničke.

Brokolicová s vločkami

Brokolica nie každému drobcovi musí zákonite chutiť, ale ale máte doma dieťa, ktoré ju neodmieta, je to len dobre. Máte tak základ, z ktorého môžete robiť od pomazánok až po slané koláče. Ako inšpiráciu sme pre vás vybrali polievočku, ktorá je rýchla ale zato chutná. Čo budeme potrebovať? Potrebujeme tri ružičky brokolice, množstvo závisí najmä od toho, koľko polievočky chcete. Brokolicu budeme variť v dojčenskej vode, po tom, ako sa uvarí, vodu scedíme. Do vývaru vsypeme lyžicu ovsených vločiek, opäť množstvo závisí od toho, koľko brokolice máte v hrnci. Varíme, až kým vločky nebudú mäkké. Do vločiek vložíme popučenú brokolicu, pár kvapiek olivového oleja a na zahustenie dojčenské mlieko.