Plan Toys Pexeso: Lukáško sa učí spoznávať svoju náladu!

Plan Toys Pexeso: Lukáško sa učí spoznávať svoju náladu!>

Nedávno som si všimla, že môj synček Lukáško (2,5roka) prejavuje zvýšený záujem o ľudské emócie. Začal si najmä v knihách všímať ako sa ľudia, zvieratká či rôzne postavičky tvária a napodobňuje ich.

Najskôr som jeho záujem podporila tým, že sme si spoločne na papier kreslili tváre s rôznymi náladami. Tie základné už ovláda výborne a dokáže ich aj sám nakresliť.

Pri výbere darčeka k jeho meninám som dlho hľadala vhodnú hračku, vďaka ktorej by sme mohli ľudské emócie spoznať ešte lepšie. Až som jedného dňa našla na Feedo.sk úžasné Pexeso – Nálady od značky Plan Toys.

Táto hračka prináša mnoho možností ako sa s ňou zabaviť a momentálne je dokonca za skvelú cenu. Obsahuje 24 žetónov s 12 emóciami, ktoré sú vyrobené z kaučukovníka a farebné papierové koleso s názvami emócií (v anglickom jazyku). Je vhodná pre deti od dvoch rokov.

Praktické využitie

So staršími deťmi ju môžete hrať ako spoločenskú hru pexeso s jeho klasickými pravidlami. Toto však zatiaľ u nás nie je možné. Pri snahe o hranie pexesa Lukáško buď otáča stále tie isté dva žetóny dookola alebo jednoducho musí čo najrýchlejšie otočiť úplne všetky :-)

Väčšinou sa hráme tak, že hľadáme rovnaké dvojice (žetóny máme otočené obrázkami k sebe) a tie potom Lukáško pokladá na správne miesto na kolese a snaží sa ich napodobniť (pričom sa vždy výborne zabavíme). Ja mu popritom vysvetľujem o akú emóciu ide a snažím sa mu ju priblížiť na konkrétnej situácii, ktorú už zažil.

Napríklad hnev som mu najlepšie vysvetlila sama na sebe. Pretože viem, že si dobre pamätá ako sa hnevám, keď hádže veci o zem, alebo keď roztrhol niekoľko strán v úplne novej knižke. Bolesť sme si rýchlo vysvetlili na príbehu o tom, ako Luky spadol z odrážadla, mal veľké „bobo“ a museli sme utekať k doktorovi. Niektoré nálady ako napríklad nuda sú pre neho zatiaľ náročné na pochopenie, ale práve tým je táto hračka úžasná. Verím, že sa s ňou zabavíme ešte aj o dva roky. Luky ju od prvej chvíle zbožňuje a nie je dňa, kedy by sme sa s ňou nehrali.

Znechutený

SONY DSC

Šťastný

SONY DSC

Za značkou vždy hľadám príbeh

Pri výbere novej hračky pre Lukáška ma vždy zaujíma aj história konkrétnej značky a dokáže ma veľmi potešiť ak je za ňou zaujímavý príbeh alebo snaha o ochranu životného prostredia. Plan Toys je na trhu už vyše 30 rokov a vyrába kvalitné ekologické hračky.

_DSC0665 2Firma vznikla na juhu Thajska a tam vyrába dodnes. Používa drevo z kaučukovníka, ktoré skupuje od farmárov, pre ktorých už nemá žiadnu hodnotu. Dbá na opätovné vysadenie stromov, využíva solárne energie a aj vďaka biomase neprodukuje takmer žiadny odpad. Používa bezpečné farby na vodnej báze, obaly a návody sú z recyklovaného papiera a zamestnáva ľudí so zdravotným postihnutím. Sponzoruje tiež rôzne aktivity pre detičky a dokonca spolupracuje s mamičkami detí s rôznym postihnutím a spoločne vymýšľajú hračky, ktoré môžu týmto deťom pomôcť.

Myslím, že to je príbeh, ktorý si zaslúži podporiť aj keď značka nie je lokálna. Krásnych drevených hračiek však majú mnoho a ich celú ponuku nájdete na Feedo.sk 

Krásne spoločne strávené chvíľky pri hre vám prajú Lucia a Lukáško z Mamavieblog.