Ovocné dobroty pre najmenších

Ovocné dobroty pre najmenších>
So sladkými ovocnými príkrmami by sa to nemalo preháňať. Deti ale túto chuť milujú a tak sa nebojte im občas pripraviť niečo dobré. Poďme sa pozrieť na tri sladučké recepty pre deti.

Jablková kaša

(Od ukončeného 7. mesiaca) Suroviny: 4 polievkové lyžice jablka nastrúhaného najemno, 1 polievková lyžica krupice, 100 ml dojčenského mlieka Postup: Do horúceho mlieka (nie vriaceho) postupne pridávajte krupicu a za stáleho miešania uvarte stredne hustú kašu. Nechajte mierne vychladnúť a zmiešajte ju s nastrúhaným jablkom. Na obmenu chuti môžete namiesto jablka pridať roztlačený banán, hrušku, broskyňu či iné ovocie. rsz_isifa-147675705

Jablková žemľovka

(Od ukončeného 8. mesiaca) Suroviny: 1 grahamový rožok, 1 jablko, štipka škorice, 150 ml dojčenského mlieka, 2 lyžičky rastlinného oleja, 1 vaječný žĺtok Postup: Grahamový rožok nakrájajte na malé kocky a zalejte ho vlažným dojčenským mliekom. Z namočeného pečiva vytlačte prebytočné mlieko, rovnomerne primiešajte vaječný žĺtok. Jablko nastrúhajte a premiešajte ho so zmäknutým pečivom, pridajte štipku škorice. Zapekaciu misku potrite rastlinným olejom. Vložte do nej pripravenú zmes a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.

Miešaný kompót

(Od ukončeného 6. mesiaca, nedojčené deti od ukončeného 4. mesiaca) Suroviny: polovica sladšieho jablka, polovica hrušky, 150 ml dojčenskej vody Postup: Jablko a hrušku olúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte ovocie na menšie kúsky. Spolu s dojčenskou vodou poduste ovocie cca 3 minúty pod pokrievkou. Potom ovocie vyberte a roztlačte vidličkou na ovocné pyré.