Oliviaonboard: "Mamičkovský" blog s netradičným obsahom

Oliviaonboard: "Mamičkovský" blog s netradičným obsahom>
"Neviem či ma mení rola matky, to by muselo povedať okolie, ale určite sa môj život zmenil v tom, že prioritou je to, aby bolo dieťa spokojné a šťastné, všetky ostatné ciele či plány, sú len také vedľajšie..." povedala Petra Kalocsay, maminka, manželka, autorka a aktívna osoba v jednom. Jej blog Oliviaonboard blog je plný tipov na výlety s detičkami, ktoré ocení nejedna mamička. A oteckovia určite tiež.

Kto sa skrýva za Oliviaonboard blog? 

Pozdravujem všetkých čitateľov,  moje meno je Petra Kalocsay a vďaka mojej už skoro 2,5 ročnej dcérke Olívii píšem rodinný blog pod názvom Olívia on Board Blog. Blog mapuje náš rodinný život (radosti aj starosti) a zameriava sa na aktivity a miesta vhodné pre deti.

oliv

V čom je blog iný?

V príspevkoch sa zameriavam najmä na aktivity, ktoré môžu byť zaujímavé pre celú rodinu, či už je to v interiéri alebo exteriéri, snažím sa priniesť našim sledovateľnom krátku recenziu s fotkami a pohľadom takého normálneho rodiča. K modernému spoločenskému životu dnes patrí tiež gastronómia či „kávičkovanie“ preto tiež časť príspevkov venujem priestorom, ktoré sú baby friendly, plus blog dotvára samotná Olívia a to čo nám život veľakrát úplne bez plánov prinesie.

Ako ste sa dostali k blogovaniu? 

Prvé mesiace Olíviinho života boli dosť náročné, nakoľko sa narodila predčasne, prvé týždne sme boli veľa doma a mala som veľa času rozmýšľať a plánovať, čo všetko s ňou v budúcnosti chcem podniknúť. Tiež mi chýbalo písanie... síce nie som novinárka, ale gro mojej profesie je písať. Keď mala 10 mesiacov boli sme na prvej dovolenke, letecky v Španielsku a celkovo, celé jej prvé leto, keď sa blížila k 1 roku, sme boli niekde vonku a vymýšľali sme program tak, aby bol zaujímavý aj pre nás, ale aby mala zábavu aj Olivka. Ľudia v okolí sa ma tak nejako automaticky začali pýtať, kde s ňou chodíme, ako bolo, či to je v pohode a tak ďalej... Tak som sa niekedy pred jej prvými narodeninami rozhodla, že o tom začnem písať na Facebooku a uvidím aké budú ohlasy.

Reakcie na blog sú zatiaľ pozitívne 

Komunita okolo blogu zatiaľ nie je veľmi veľká, ale naši „priatelia“ sú aktívni, za čo im veľmi ďakujem. A zatiaľ som sa stretla len s pozitívnymi reakciami na naše tipy a aj na samotnú Olíviu, ktorá čoraz viac a viac ovplyvňuje obsah blogu.

Práca popri materskej - áno alebo nie? 

Súhlasím, že na Slovensku sú blogy a blogovanie skôr brané ako forma zábavy, avšak keď sa na to pozrieme z globálneho hľadiska, blogy a názory blogerov sú vo svete už často považované za seriózny marketingový nástroj a majú svoj rešpekt (k tomu aj prislúchajúci zárobok ). Ja som popri materskej túžila po určitej sebarealizácii spojenej s dieťaťom, a písanie blogu a aktivity s ním spojené, tieto moje ambície zatiaľ napĺňajú. Mám v hlave ďalšie plány prepojené s blogom, uvidíme časom koľko z nich sa mi podarí zrealizovať a či aj niečo zarobia.

Inšpirácia z našej scény aj zo zahraničia 

Na Slovensku je pre mňa číslo 1 blogerka Tonbogirl, má jedinečný štýl, z jej príspevkov ide radosť a v neposlednom rade je aj mama, takže pre mňa veľká inšpirácia. Z českej scény sledujem blogera tzv. Deníček moderního fotra, na jeho príspevkoch sa z chuti zasmejem. Samozrejme je toho oveľa viac, sledujem instagramy cestovateľských rodiny, zahraničné trendy vo výchove a stravovaní, je toho na sociálnych sieťach naozaj kopec.

Darí sa skĺbiť blog a starostlivosť o drobca? 

Sú dni, kedy mi to nevychádza podľa predstáv, ale zatiaľ som si čas na blog vedela nájsť, zvyčajne na úkor voľného času (ak to tak môžem nazvať) a najmä spánku :-D Momentálne som v 34týždni tehotenstva a vrátili sme sa s posledného viac dňového výletu a musím povedať že mám DOSŤ! olivia2

Čo dlhodobé plány?

Čo sa týka blogu, priznám sa, že takéto dlhodobé plány som si zatiaľ vôbec nerobila. Myslím, že či už samotné blogovanie ako forma komunikácie, alebo konkrétne môj blog a ja, sa budeme vyvíjať podľa toho čo prinesie budúcnosť. Verím tomu, že aj keď budú deti staršie, budeme stále aktívne a spoločensky žiť a priestor na sebarealizáciu si budem vedieť nájsť.

Ako vás zmenilo materstvo?

Materstvo je to najkrajšie čo ma v živote mohlo stretnúť, zároveň asi každá matka potvrdí, že aj najťažšie. Každý nový deň je lekcia, na ktorú sa len veľmi ťažko  viete dopredu pripraviť.  Neviem či ma mení rola matky, to by muselo povedať okolie, ale určite sa môj život zmenil v tom, že prioritou je to, aby bolo dieťa spokojné a šťastné, všetky ostatné ciele či plány, sú len také vedľajšie.

Teší sa Olívia na súrodenca? Uvedomuje si, že bude mať „parťáka“?

Hovorí, že sa teší. Nuž, uvidíme o pár týždňov. Olivka je spoločenská a veľa sa o tom posledné týždne doma rozprávame, že aká zmena nás ako rodinu čaká. Verím tomu, že bude super Big Sister. Ďakujem veľmi pekne za rozhovor, viac o našich aktivitách, radostiach a starostiach sa môžete dočítať  TU, TU a TU.