Ochrana detských kočíkov proti krádeži

Ochrana detských kočíkov proti krádeži>
V posledných rokoch prišlo k zvýšenému počtu krádeží kočíkov, preto je dobré ho mať zabezpečný zámkom. Detské kočíky sa v posledných rokoch stali pomerne drahým produktom. Rodičia sa snažia kúpiť drahý kočík, ktorý bude nie len pekný, ale aj vysoko kvalitný, bezpečný a užívateľsky príjemný.

Ako kočík správne zabezpečiť

S týmto fenoménom však rastie aj záujem zločincov. Na internete sa stávajú kradnuté kočíky artiklom, ktoré sa predajú rýchlo, bez rizika ale hlavne anonymne.

Zámok na kočík ako ochrana proti krádeži

Najjednoduchšou, zároveň však najľahšou možnou ochranou kočíka proti krádeži je spoľahlivý zámok. Aj rodičia, ktorí kúpili lacnejší model kočíka, by na tento druh ochrany nemali zabúdať. Kúpiť zámok nie je problém a nie je ani veľmi drahý.

78909240-8712930094074-194x300

Kde sa kočíky najčastejšie kradnú?

K odcudzeniu kočíkov najčastejšie prichádza v priestoroch, kde je voľný pohyb cudzích osôb. Práve tu by mal byť kočík chránený zámkom. Väčšina kočíkov je odcudzená priamo spred domu alebo z miesta, kde je odstavený a čaká na ďalšie použitie (bytové domy, kočíkárne...). Výnimkou nie sú ani vnútorné priestory ordinácií detských lekárov či nemocníc, kde mamička nemá možnosť odstaviť kočík na chránené miesto.

Čo pomáha proti krádeži?

V bytových domoch by mali dať obyvatelia pozor nato, aby dôsledne zatvárali vchodové dvere. Návštevu pediatra je dobré absolvovať bez kočíka, pretože väčšina ordinácií nie je vybavená nato, aby mohol rodič vziať kočík do čakárne. Bohužiaľ, práve toto je prostredie, ktoré zlodeji najčastejšie vyhľadávajú.

5410-S50-8420421016855-214x300

Čo robiť, ak kočík ukradnú?

Ak bol kočík odcudzený aj napriek ochranným opatreniam, stále ostáva posledná možnosť – podať trestné oznámenie na políciu. U detských kočíkov existuje možnosť označenia kočíka značkou a tú nechať registrovať na polícii. Polícia môže kočík vypátrať a bude vrátený pôvodnému majiteľovi.

Poistenie kočíkov

Niektoré poisťovne ponúkajú špeciálne poistenie na kočíky. Iné ich poisťujú v rámci poistenia domácnosti, čo je ale bezpredmentné, najmä ak ku krádeži príde na verejnom mieste. Poisťovne požadujú (ako podmienku poistného plnenia) primerané zaistenie kočiaru proti krádeži – obvykle pomocou zámku, ale aj protokol o krádeži.

Zámky na kočíky – kvalitné, bezpečné, ľahko použiteľné

Nemecký výrobca Abus sa už niekoľko rokov zameriava na vývoj zabezpečovacej techniky. V ponuke tejto firmy je možné nájsť vhodné a kvalitné zámky na kočíky. Sú vyrobené vo vreckovom formáte a majú samonavíjací kábel. Bezpečnostný číselný kód si užívateľ zadáva sám.

Záver

  • Počet krádeží kočíkov v posledných rokoch neustále stúpa

  • Dobrú ochranu proti krádeži poskytne kvalitný zámok na kočík

  • Podobne ako u bicyklov existuje aj u kočíkov možnosť kódovania a policajnej registrácie

  • Ak aj napriek tomu príde ku krádeži, je možné podať trestné oznámenie

20160803_Remar_970x310_hracky