Nohavičky Snuggs: Ekologicky aj počas menštruácie

Nohavičky Snuggs: Ekologicky aj počas menštruácie>
Jahody, mesiačiky či návšteva tety Irmy. Priemerný vek prvej menštruácie (menarche) je 12 rokov, posledná menštruácia potom ženy čaká okolo 50 roka. Veľkú časť života tak strávime riešením a nákupom menštruačných potrieb. Ako sa počas týchto dní chrániť a súčasne neškodiť planéte? Odpoveďou sú menštruačné nohavičky Snuggs. Vložky či tampóny? Každá z týchto možností má svoje pre a proti. Jedno negatívum majú ale spoločné – sú jednorazové. Ročná spotreba vložiek je priemerne 216 kusov, čo zodpovedá približne „len“ 2,16 kg odpadu. V prepočte na všetky menštruujúce ženy sa môžeme razom dostať na 6 700 ton, čo už rozhodne nie je úplne zanedbateľné číslo. Možností, ako prírode odľahčiť, je hneď niekoľko. Ponúka sa menštruačné kalíšky, látkové vložky či stále obľúbenejšie menštruačné nohavičky Snuggs eticky ušité v Českej republike.

Pohodlie, savosť, ekológia

Látkové menštruačné nohavičky Snuggs sú určené ženám so slabou, strednou aj silnou menštruáciou. V prípade extra silnej potom výrobcovia odporúčajú nosiť nohavičky ako poistku napríklad práve k vyššie uvedenému kalíšku. Obľúbili si ich aj mamičky po pôrode či ženy s ľahkou inkontinenciou. A ako vlastne fungujú? Základom je trojvrstvová ochrana. Prvá vrstva rýchlo pohlcuje vlhkosť a jej antibakteriálna strieborná ochrana zničí až 99 % baktérií. Druhá vrstva je absorpčná, pojme kapacitu až troch bežných vložiek. Posledná časť je nepriepustná membrána s vodným stĺpcom 20 000 mm.

Čo vás zaujíma alebo najčastejšie otázky

[caption id="attachment_23634" align="alignright" width="293"] Ideálne pre šport bez obmedzenia[/caption] Z akých druhov si môžem vybrať? Nohavičky Snuggs sú rozdelené podľa sily menštruácie, ďalej podľa strihu. V ponuke sú strihy Bikiny, Klasický , Hugger a Vysoký pás. Pre väčšie pohodlie počas spánku sú potom určené nohavičky Nočné. Ako často nohavičky meniť? Raz za 8 až 12 hodín v závislosti na sile menštruácie. Ako je to s praním? Nohavičky stačí opláchnuť a následne prať na 40 ° C. Neodporúčame používať aviváž, mohla by negatívne ovplyvniť absorpciu. Čo sa týka sušenia, odporúčame bežné sušenie na vzduchu, sušička by mohla poškodiť materiál. Ako dlho nohavičky vydržia? V závislosti od frekvencie použitia vám budú nohavičky slúžiť približne 50 pracích cyklov (teda rok až rok a pol). Tak čo poviete? Zaujali vás nohavičky Snuggs? Teraz ich zakúpite aj u nás na Feedo.