Nekompromisná recenzia Kiido.sk: Ako dopadol náš prvý nákup?

Nekompromisná recenzia Kiido.sk: Ako dopadol náš prvý nákup?>

Rozhodla som sa vyskúšať nákup na Kiido.sk. Čo môže potešiť viacej než kúpa užitočnej veci a navyše za super cenu. Po parnom hrnci s mixérom Avent Philips som pokukovala už dlhšie. A práve teraz som ho našla pri preklikávaní stránok Kiida.

Dnes testuje Monika a Pauli  Keď už spomínam preklikávanie Kiida, musím vysloviť názor, že sa na stránke opakuje rovnaký tovar a tým pádom musíte prechádzať veeeeľa stránok. Príde mi to nepraktické. Ale napriek tejto nedokonalosti som na Kiido.sk výhodne nakúpila. Pri tovare boli 4 hviezdičky a prípis, že má poškodený obal, no nie sú na ňom známky používania. Z tejto vety sa presne nedozviete, či bol alebo nebol používaný. Takže som doma netrpezlivo čakala, kedy príde zásielka.  Balík dorazil rovnako rýchlo ako som bola zvyknutá pri nákupe na Feedo.sk. Okamžite som musela otvoriť škatuľu, pretože som bola veľmi zvedavá a plná očakávania. Papierový obal bol mierne poškodený a prístroj bol určite predtým rozbalený. Nevyzeral však, že by bol niekedy použitý. Možno bol akurát vybalený z obalu. Takže hneď v tejto chvíli som mala absolútne super pocit z nákupu. Prístroj som vybalila, umývateľné časti som dala umyť do umývačky a netrpezlivo čakala, kedy ho vyskúšam v akcii, či naozaj funguje. V tejto chvíli som si uvedomila, že návod vlastne nie je ani v slovenskom ani v českom jazyku. Pochopila som, že prístroj nebol pôvodne určený na predaj na našom trhu. Sadla som k počítaču a behom pár minút som na stránke Avent našla kompletný návod na obsluhu spolu s receptárom aj v slovenskom jazyku. Tým pádom bol „problém“ okamžite vyriešený.

Aké boli dôvody kúpy? Praktické!

Dôvody, prečo som chcela parný hrniec s mixérom Avent, boli úplne praktické.

  1. Varenie v pare je najzdravšie. Zachováva sa pri ňom skutočná chuť ovocia či zeleniny spolu so všetkými vitamínmi.
  2. Keďže varíte aj mixujete v jednej nádobe, máte menej umývania.
  3. Šetrí čas, pretože veľa surovín môžete variť v pare súčasne v jednej nádobe.
  4. A navyše -  keď potrebujete uvariť len malinké množstvo portavy, je na to ideálny. Samozrejme, že v ňom uparíte aj „väčšie množstvo“, ale obed pre celú rodinu určite nie, kdeže je určený len na prípravu stravy pre detičky.
  5. Dá sa použiť buď iba ako parný hrniec, keď už deťom mixovať potravu netreba, alebo iba ako mixér na prípravu smoothie či mixovanie mäkkších druhov ovocia a zeleniny bez predošlého varenia v pare.
  6. Všetky umývateľné časti sa dajú umývať v umývačke riadu.

Pri používaní práve tohto modelu musíte vedieť, že nie je určený na parenie napríklad ryže.  Klasické domáce parné hrnce, ktoré sú na trhu majú možnosť aj pariť ryžu – takto pripravená ryža je pomerne chutná. Nie je ani určený na ohrev zamrznutej stravy.

Ako dopadlo prvé testovanie?

https://youtu.be/2eMAC8McHys

Aký je záver?

Páči sa mi aj receptár, ktorý je súčasťou balenia, pretože z neho môžte čerpať inšpirácie a obmienať jednotlivé ingrediencie podľa chuti. Parný hrniec a mixér v jednom od spoločnosti Avent Philips nie je práve najlacnejšia záležitosť. Ja osobne inklinujem k značke AVENT, pretože som si od nich obľúbila veľké množstvo výrobkov, s ktorými som spokojná, tak iné podobné prístroje od ostatných značiek som ani nehľadala. Presne preto som sa pokúšala parný hrniec s mixérom Avent zohnať za čo možno najnižšiu cenu pri zachovaní preferencie „nový výrobok“. Jeho využiteľnosť je totiž limitovná práve tým, že je určený pre menšie deti, kvôli množstvu stravy, ktorá sa v ňom dá pripraviť. No a keď deti vyrastú, tak ho už pravdepodobne tak často používať nebudem. Ale aj napriek všetkým týmto argumentom, mne osobne, táto investícia stála zato.

Parný hrniec od spoločnosti Avent môžete kúpiť na Feedo.sk