Nebojte sa bylinkových čajov v tehotenstve!

Nebojte sa bylinkových čajov v tehotenstve!>

Určite ste už počuli, že niektoré bylinky sú počas radostného očakávania narodenia dieťaťa zakázané. Mnoho ďalších vám však môže byť veľmi prospešných. Poradíme vám, ktoré to sú a aké neduhy vám môžu pomôcť vyriešiť! Využite silu prírody!

Aj keď si vyberiete bylinku bezpečnú, vždy je lepšie konzultovať jej užívanie so svojim ošetrujúcim lekárom, najmä ak máte nejaké zdravotné problémy. Medzi najčastejšie a asi najviac nepríjemné ťažkosti počas tehotenstva patria problémy so zažívaním. Reč je o už preslávených ranných nevoľnostiach. Ich prejavy ľahko zmierni kvet harmančeka, ktorý má navyše veľmi upokojujúce účinky. Nemusíte sa báť harmanček užívať vo forme čaju alebo ako relaxačné kúpele. meduňka

Medovka - Lahodný medovkový čaj sa tiež odporúča tehotným ženám. Zvyčajne sa užíva na uvoľnenie a upokojenie nervového systému. Rovnako tak je skvelým prostriedkom proti bolestiam hlavy, depresii a nespavosti. Má priaznivé účinky na trávenie, zmierňuje nadúvanie, pomáha pri hemoroidoch a reguluje hladinu krvného  tlaku.

šípek

Šípky - S nástupom jesene prichádzajú tiež rôzne prechladnutia, chrípky, angíny, nádchy a podobne. Tehotné ženy by sa podobným chorobám mali brániť a ako inak to urobiť, než posilnením imunity! Dôležitý vitamín C môžete dopĺňať napríklad čajom zo šípok, ktorý je pre budúce mamičky neškodný. Pomôcť vám môže aj pri chudokrvnosti alebo kŕčových žilách.

Kontryhel

   Alchemilka - Táto zvláštna bylinka pomáha vystresovaným, čerstvým mamičkám vyrovnať sa s náhlou životnou zmenou alebo s popôrodnou depresiou. Odporúča sa piť aj v začiatkoch tehotenstva, keď hrozí najväčšie riziko potratu. Čaj z listov alchemilky vám pomôže vyriešiť drobné problémy s nespavosťou, odstraňuje bolesti hlavy a celkovo posilňuje a zoceľuje nervovú sústavu. Pite maximálne dve šálky denne.

kopřivaŽihľava - Významná je pre svoj obsah vápnika, železa a ďalších minerálov a vitamínov. Odborníci ju odporúčajú najmä tým ženám, ktoré trpia chronickou únavou. Pomáha odvodňovať organizmus, je vhodná pri cukrovke a skvele odstraňuje z tela škodlivé látky. Keď žihľavu zmiešate s medovkou, získate účinný čaj pre ženy, ktoré v tehotenstve trpia alergiami. MaliníkMaliník - V prírodnom liečiteľstve sa malinovník považuje za najlepšiu bylinu pre tehotné ženy. Hovorí sa, že keď budete čaj z listov maliníka piť pravidelne počas posledného trimestra, skrátite a uľahčíte si tak pôrod. Nepite ho však na začiatku tehotenstva, mohli by ste si uškodiť! Maliník dodáva telu dôležité látky, posilňuje svaly panvy a podporuje pohyb čriev. Môže tak byť účinnou prevenciou pred vznikom zápchy.