Nástrahy prvých teplých dní

Nástrahy prvých teplých dní>
Milujem ten pocit, keď ráno cez žalúzie vidím slnečné lúče. Zvlášť v prvých jarných dňoch. Vtedy mi nevadí ani prebdená noc, a neviem sa dočkať, kedy si s maličkou vyjdeme na prechádzku, a nebudeme sa musieť už toľko obliekať, či musíme? Nuž, prvé  teplé dni so sebou prinášajú rôzne nerozhodnosti, ale aj nástrahy. Chcete sa im vyhnúť? Pozrite sa, na čo by sme si my mamičky mali dávať pozor.

Výkyvy počasia

Zažili sme si už 23 stupňové aprílové teploty, čo je na toto ročné obdobie naozaj výnimočné. Naša planéta sa však rok čo rok otepľuje, za čo môžu časté zmeny, či výkyvy počasie. Ak sa chystáte vonku s vašou ratolesťou, radšej si počasie pocitovo otestujte, a až potom deti oblečte. Podceňovať by ste nemali ani jarné lúče. Vyberte vhodný opaľovací krém na tvár dieťatka, ale aj pre seba. Pridajte slnečné okuliare a môžete si vyjsť. Zabúdať by ste nemali ani dáždnik, či pršiplášť. Jarné počasie sa totiž môže kedykoľvek zvrhnúť, a vy určite nechcete zmoknúť.

Prvé hry v parku

Deti milujú prírodu, miesta, kde sa môžu hrať a objavovať nové veci. Parky sú síce dobré, ale môže na nich hocikedy číhať nebezpečenstvo v podobe odpadkov, striekačiek, či rôznych farebných chrobáčikov alebo kvietkov, ktoré sú zvlášť pre deti lákavé. Ak deťom radi doprajete čas strávený v parku, vždy sledujte, kde sa dieťa hrá, s čím sa hrá, a po návrate mu nezabudnite poriadne umyť ruky, prípadne ak niekam idete na dlhší čas, stačí si do tašky zabaliť antibakteriálny gél. Posledná rada? Pokiaľ parkom neveríte, urobte si pieskovisko s hračkami doma. Samozrejme, aj v tomto prípade si budete musieť dať na dieťatko pozor. Budete mať však istotu, že nenarazí na rôzne nebezpečenstvá, ktoré sú isté len na verejných miestach.

83105-4019359831056Akvaparky,  hory, lesy

Je jedno, kde sa s deťmi vyberiete, vždy musíte byť ostražitý. Úraz na nich môže číhať vo vode, aj v horách. Ak je dieťatko ešte malé, môžete pri prechádzke po horách využiť cyklosedačku alebo nosič. Pri batoľatách dbajte na chrániče, prilby, dobrú obuv. Keďže je ešte len jar, nemusíte sa vyberať na celodenný výlet, stačí aj hodinová prechádzka na čerstvom vzduchu, ktorá vie robiť s detským ale aj s tým našim svetom hotové zázraky.

Ach, tie alergie

Sú azda najväčším nebezpečenstvom prvých jarných dní. Ako spoznať, či má vaše dieťatko alergiu? Tá sezónna sa pri pobyte vonku prejavuje nádchou, začervenanými očami, či neustálym kýchaním. Objaviť sa však môžu aj kožné problémy, či ťažkosti s dýchaním. Dieťatko pozorujte, a určite tento problém začnite riešiť u svojho lekára. Prajeme vám príjemné jarné dni bez ťažkostí a úrazov.