Na tanierik - Kandizovaný pomaranč v čokoláde

Na tanierik - Kandizovaný pomaranč v čokoláde>
Na klasické dezerty nemá zmysel, myslím, zdieľať recepty, pretože tie sú rodinným pokladom. Každý má tie svoje obľúbené a vaša mamička má určite nejaké v šuplíku po babičke. Bezpochyby sú to tie najlepšie vanilkové rožteky alebo linecké koláčiky, aké poznáte, pretože to sú vaše recepty :) My s Lindou máme tip na skvele ozvláštnenie vášho stola. Kandizované pomaranče v čokoláde sa dajú použiť aj ako ozdoby. Použite ideálne BIO pomaranče a zvyšok vareného cukru môžete použiť ako sirup do vody na perfektnú domácu pomarančovú limču! domace-recepty-z-cokolady

Ingrediencie:

  • 1 veľký BIO pomaranč
  • 500g trstinového cukru
  • kvalitná čokoláda (ideálne mliečna Lindt)
  • dve lyžičky vanilkového extraktu
Kandizovane-pomarance
  1. Pomaranč nakrájajte na čo najtenšie kolieska a potom na štvrtky alebo na polovičky. Túto prácu urobí mamička.
  2. Pomaranče vložte do hrnca s trochou vody a trstinovým cukrom. Povarte ich asi 30 minút a nechajte vychladnúť.
  3. Vyskladajte pomaranč na papier na pečenie, zapnite teplovzdušnú rúru na 60 stupňov a dajte sušiť. Nám to trvalo asi 2 - 3 hodiny.
  4. Akonáhle je pomaranč suchý, nechajte ho vychladnúť a medzi tým si rozohrejte opatrne čokoládu. Čokoláda sa najlepšie rozpúšťa nad vodným kúpeľom, pekne na parou. Akonáhle sa začne rozpúšťať, tak ju zložte a miešajte. Keď sa totiž zahreje na príliš vysokú teplotu, mohla by sa zraziť. Ohrievajte ju preto postupne.
  5. Teraz príde tá najzábavnejšia časť. Každý kúsok pomaranča tak do polovice namočte do čokolády, nechajte odkvapkať a pekne zase položte na papier na pečenie a nechajte čokoládu stuhnúť.
  6. Kúsky pomarančov môžete navešať na vianočné háčiky a použiť ako ozdobu. Celá rodina si ich určite zamilujete.