Na čo z tehotenstva rozhodne nebudete spomínať?

Na čo z tehotenstva rozhodne nebudete spomínať?>

Všade sa väčšinou dočítate, že tehotenstvo je spolu s materstvom najkrajším obdobím každej ženy.

Keď ale na chvíľku zložíte "ružové okuliare" a zamyslíte sa, určite nájdete okamihy, na ktoré by ste najradšej zabudli.

A či je to pravda, sme zisťovali, ako inak, než medzi vami, mamičkami.

Treba podotknúť, že väčšina mamičiek veľmi ochotne pripustila, že si síce tehotenstvo užívali, ale nemusia ani príliš loviť v pamäti, aby sa im nevybavilo pár chvíľ, ktoré by zo svojej pamäti pre prípad ďalšieho dieťatka, radšej vytlačili. Veríme, že vás príhody pobavia rovnako, ako nás.

tehotenstvo

Neustále v blízkosti WC

"Mala som šťastie, že som si tehotenstvom prešla bez najmenších problémov. Teda tých zdravotných, aby som bola presná. Takže toho nie je toľko, na čo by som rada zabudla. Každopádne to neustále nutkanie na močenie bolo vážne hrozné. Hlavne ku koncu. Nemohla som na väčší nákup alebo ísť niekam ďalej autom, pretože som potrebovala stále zastavovať a mať na blízku WC. A len tak medzi nami, občas som to jednoducho nezvládla a 'cvrnkla' si. Takže toto určite deťom neskôr rozprávať nebudem. " Helena (24)

Pálenie záhy

"Neviem ako ostatné maminy, ale pre mňa osobne bolo úplne otrasné, keď ma pálila záha. Bolo to tak silné, že som nemohla spať, jesť, piť. Skrátka nič. Vždy som si úplne rozdrásala hrudník, pretože ma celý svrbel a pálil. Žiadne dostupné prípravky, vhodné v tehotenstve, nepomáhali. No a z jedlej sódy som takmer zakaždým zvracala. Potom som vyskúšala tip od babičky a vypila som aspoň trochu vlažného mlieka. To síce úplne nepomohlo, ale bolesť sa aspoň mierne znížila. Riešila som to dokonca s lekárom a zhodli sme sa na menšej úprave jedálnička." Karolína (38).

tehotenstvo

Zlý spánok

"Som spáč, to priznávam. Takže ja som najviac trpela práve v noci. Najmä v poslednom trimestri. Čakala som dvojičky a brucho som mala vážne obrovské. Nemohla som nájsť tú správnu polohu. Neustále ma niekde niečo tlačilo, pichalo... Keď som si myslela, že bude pokoj, tí moji dvaja chlapci začali v bruchu hrať asi futbal alebo sa naháňali, takže som každú chvíľu musela na záchod. Raz ma kopli do močového mechúra, raz do žalúdka... Niekedy som myslela, že mi polámu rebrá. Navyše som mala dosť šialené sny, takže keď už som zaspala, budila som sa niekoľkokrát za noc hrôzou. Pre mňa bolo najhoršie to spanie, " Zdenka (32).

Nekonečné nadúvanie

"Je mi to trochu trápne, ale u mňa teda vedie jednoznačne nadúvanie. Dala som na rady lekárov a snažila sa problematické potraviny úplne vynechávať, ale nič nepomohlo. Moje telo si robilo, čo chcelo. A hlavne - kedy chcelo. Mamičky to určite poznajú. Zvierače skrátka v tehotenstve všetko neudržia, a tak sa mi, bohužiaľ, stalo niekoľko pekných trapasov. Najhoršie to bolo, keď som vstávala zo stoličky alebo kreslá. To bola istota. Rovnako tak pri rýchlejšom pohybe alebo keď som sa ľahko predklonila... I keď s bruškom to už potom toľko nešlo. Je ale pravda, že ľudia boli väčšinou chápaví a snažili sa to prehrýzť. Niekedy sa ale smiechu neubránili a ja som sa cítila hrozne trápne." Hanka (39).