Sprievodca výberom správnej hračky: Na čo si dať pozor?

Sprievodca výberom správnej hračky: Na čo si dať pozor?>
Keď vyberáme hračku pre tých najmenších – či už to sú naše vlastné deti alebo hľadáme vhodný darček – riadime sa najmä našim vlastným vkusom, farbou či cenou. Dôležitým faktorom pri výbere správnej hračky je aj jej bezpečnosť a v neposlednom rade využiteľnosť. Voliť by sme mali, prirodzene, iba tie hračky, ktoré neohrozujú zdravie a bezpečnosť našich najmenších. Ako ich však na preplnenom trhu rozlíšiť? Bright startsVšímajte si najmä, či sú označené symbolom CE. Takto označená hračka spĺňa bezpečnostné normy EU. Všímajte si tiež, či je na obale uvedený výrobca a dovozca hračky. Obozretní buďte pri podozrivo lacných hračkách či neoverených výrobcoch. Voľte radšej renomovaných predajcov a známe značky. Všímajte si tiež, či hračka nevydáva nepríjemný zvuk, ktorý by mohol dieťatko skôr desiť.

Berte do úvahy vek

Obzvlásť pri deťoch od 0 do 3 rokov dbajte na odporúčania týkajúce sa  veku a bezpečnosti. Pri výbere zohľadnite vekovú kategóriu, schopnosti a zručnosti dieťatka. Pre najmenšie deti nie sú vhodné hračky s oddeliteľnými, malými časťami. Mohli by ich totiž prehltnúť.

Zaujala vás niektorá z hračiek? Uvažujete nad kúpou hračky? Využite naše Týždne hračiek, ktoré aktuálne bežia na našom webe. 


Hračky na rozvoj

Vek dieťatka od 2 do 6 rokov je podľa odborníkov nejefektívnejším časom učenia sa. Myslite preto pri výbere hračky aj na jej funkčnosť. Poskytnite dieťatku podnetné hračky, ktoré budú rozvíjať jeho zručnosti, cit a fantáziu. Hra totiž dieťatko nielen zabáva a zamestnáva, ale najmä stimuluje a zdokonaľuje jeho zmysly – sluch, zrak, čuch, hmat, a takisto kreativitu. Predstavte dieťatku takisto rozličný materiál. Vďaka tomu, že bude mať k dispozícii hračky rôzneho materiálu a povrchu, bude si rozvíjať hmat.

Bright starsMnožstvo nie je dôležité

Na trhu dnes nájdeme nespočetné množstvo hračiek. Skutočne je z čoho si vyberať. Zároveň má dieťatko množstvo príležitosti, kedy hračky dostáva. Vianoce, narodeniny, návšteva známych alebo „len tak“. Dajte si však pozor, aby kvantita neprevyšovala nad kvalitou hračiek. Môže sa stať, že si napokon dieťatko v záplave hračiek nebude vedieť vybrať alebo že ho hračky – najmä preto, že ich bude obrovské množstvo – omrzia.