Čím sú deti staršie, tým väčšie možnosti v kuchyni máte. Môžete popustiť uzdu vašej fantázie a začať tvoriť naozajstné gurmánske kúzla. A pretože vieme, že deti občas mäsko nechcú, ponúkame vám zopár zaujímavých tipov, ako im jeho konzumáciu spríjemniť!
Ovsené vločky s mäsom
Vhodné: od ukončeného 7. mesiaca
Suroviny: kúsok kuracieho mäsa, 2 polievkové lyžice ovsených vločiek, olivový olej, mrkva, petržlen, 3 dl dojčenskej vody
Postup: Vo vode uvaríme kuracie mäso spolu s mrkvou a petržlenom. Potom mäso a zeleninu vyberieme. Ovsené vločky prepláchnoueme pod tečúcou vodou a pridáme do kuracieho vývaru. Za stáleho miešania varíme asi 15 minút. Premiešame s pokrájaným mäsom a prepasírovanú zeleninou. Ochutíme dvoma až tromi kvapkami olivového oleja.
Zeleninová kaša s mäsom
Vhodné: od ukončeného 7. mesiaca
Suroviny: 1 zemiak, 2 polievkové lyžice nadrobno nakrájaného chudého mäsa, kúsok kalerábu, mrkva, kúsok brokolice, niekoľko koliesok mladého póru, trochu mletej rasce, olivový olej, 3 polievkové lyžice dojčenského mlieka
Postup: Zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájame na malé kúsky a uvaríme spolu so zemiakmi, nakrájanými na kocky a trochou mletej rasce do mäkka. Roztlačíme vidličkou, pridáme dojčenské mlieko a niekoľko kvapiek olivového oleja. Premiešame. Na záver k zeleninovej kaši primiešame nadrobno nakrájané uvarené mäso.
Dojčenský guláš s mäsom
Vhodné: od ukončeného 1. roka
Suroviny: 50g morčacieho mäsa, 40g zemiakov, 20g hrášku, 20g mrkvy, petržlenová vňať, olivový olej, 3 dl dojčenskej vody
Postup: Umyté mäso pokrájame na malé kúsky, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Pridáme na malé kúsky pokrájané zemiaky a mrkvu, hrášok a povaríme. Dochutíme dvomi až tromi kvapkami olivového oleja a nasekanou vňaťou a podľa potreby roztlačíme vidličkou alebo rozmixujeme.
Dobrú chuť! :-)