MAMIČKY testujú - Scratch Xylofón rybička

MAMIČKY testujú - Scratch Xylofón rybička>
Petra pre vás otestovala hudobnú rybičku od belgickej firmy Scratch. Pod touto značkou možno nájsť odrážadlá, chodítka, hojdacie kone, hudobné nástroje, ale aj detský nábytok ako stoličky a stoly. Hračky sú navrhované v Belgicku, na výrobe značka spolupracuje s výrobcami v Európe a Ázii.

Detsky-xylofon

Vzhľad a veľkosť

Xylofón má tri farebne odlíšené klávesy (tónový rozsah C, D, E). Súčasťou balenia je jedna palička. Rozmery udávané výrobcom sú: šírka 16,5 cm, dĺžka 27,5 cm, hrúbka 2,6 cm. Telo xylofónu a palička sú z dreva. Samotné klávesy sú z kovu. Oproti vyobrazeniu sú pod kovovými doštičkami vidieť biele krúžky z filcu (podloženie doštičiek).

Plusy

Xylofón je určený pre začínajúcich muzikantov (od 18 mesiacov) a tomu je prispôsobený vzhľad aj počet kláves. Dizajn v tvare rybičky je nápaditý a líši sa od prevedenia klasických xylofónov. Pre začínajúcich malých muzikantov je to krásna záležitosť a z môjho pohľadu jeden z hlavných dôvodov, prečo po tomto xylofóne siahnuť. Spracovanie je kvalitné, rybička má oblé tvary, žiadne ostré hrany a povrch je hladký (určite nehrozí žiadna trieska). Xylofón sa dá ľahko uchopiť a prenášať, čo malí hudobníci isto ocenia. Farby xylofónu sú sýte a veselé. detsky-xylofon

Mínusy

Na výrobku som pri testovaní nezistili žiadne chyby. Určitým "hendikepom" môže byť počet kláves (tri oproti ôsmich či dvanástim klávesovým xylofónom), ale vzhľadom na to, že je určený pre tých úplne najmenších, sú podľa mňa tri klávesy dostačujúce. Ako ne-muzikant by som u podobných nástrojoch ocenila niečo ako tlačený spevníček s niekoľkými melódiami, ktoré by bolo možné s drobcom cvičiť.

Naša skúsenosť

Osemnásťmesačný synček si z celého xylofónu bezkonkurenčne najviac obľúbil samotnú paličku, ktorú tvrdošijne všade nosil so sebou a skúšal hrať aj na iné, podľa neho vhodné, nástroje (dvere, podlaha a pod.). Občas bolo ťažké mu vysvetliť, že guličkou na konci paličky sa hrá (a nie naopak, pretože mama - za guľôčku sa predsa palička dobre drží :-)) Celkovo sme sa s xylofónom výborne zabavili.

Suma sumárum

Tento xylofón by som určite odporučila pre tých najmenších - predovšetkým pre jeho hravý a veselý dizajn. Pre väčšie deti by som potom zvolila klasický nástroj s dvanástimi klávesami. Zaujala vás rybička / xylofón? Mrknite sa na neho TU.