Máme radi Krtka

Máme radi Krtka>

Krtko je jedným z našich najobľúbenejších rozprávkových postavičiek. Naše deti majú "krtkovské" knižky, DVD, pexesá, plyšákov a rôzne iné veci, na ktoré som už asi aj zabudla :)

 Naša už o pár dní trojročná Emka má teraz obdobie, kedy ju fascinujú puzzle a rôzne skladačky. Miluje knižky, ktoré obsahujú puzzle (skladáme poctivo x-krát za deň) a rôzne logické hry, kde treba napríklad priraďovať obrázky k tieňom, triediť obrázky podľa farieb a podobne. Vydrží pri takýchto hračkách veľmi dlho.

Mame radi Krtka

K meninám dostala hru "Čo kam patrí" od českého výrobcu BINO s motívom milovaného krtka. Bola to láska na prvý pohľad a okrem puzzle knižiek patrí táto hra na zoznam top hračiek našej Emky:) Hra spočíva v tom, že k základným obrázkom musí dieťa postupne priradiť obrázky detailov, ktoré k danému základnému obrázku patria. Spočiatku to dcérke trvalo dlhšie, kým prišla na to, čo kam patrí, dnes je z nej už profíčka :)

Mame radi krtka

Páči sa mi, že táto hra zabaví dieťa dlhšie než na pár sekúnd, pomáha rozvíjať obzvlášť logické myslenie a pozorovacie schopnosti. A keďže sa pri hre aj veľa rozprávame o daných obrázkoch, tak rozvíjame aj slovnú zásobu.

Hra je celá z dreva, čo určite poteší všetkých ekologicky zmýšľajúcich rodičov a všetky hračky tejto firmy majú tiež zdravotný atest, čo vnímam ako veľké plus.

Autorkou príspevku je Majka z blogu Chvilka pre mamu.

Mame radi Krtka