Máme letné bábätko: Na čo si máme dať pozor?

Máme letné bábätko: Na čo si máme dať pozor?>
Na horúce letné mesiace sa väčšinou všetci ohromne tešíme. Dni sú nekonečne dlhé a po zime a jarných dažďoch si snáď každý užíva hrejivé slnečné lúče. Leto skrátka doslova zvádza k dlhým prechádzkam, pobyte vonku a slnení sa. Lenže čo ak sa chystáte vyraziť von s novorodencom alebo dojčaťom? Ak máte tzv. letné bábätko alebo pár mesiacov staré dojča a nechcete tráviť celé leto zatvorení doma v bezpečí chladivého tieňa, potom by ste mali vedieť, čomu sa pri pobyte s malými deťmi vonku vyvarovať.

Nezabudnite prebaľovaciu tašku

Johnson vlhčené obrúskyNež vyrazíte, zbaľte si prebaľovaciu tašku, pretože nikdy neviete, kedy budete niečo potrebovať. A čo by mala obsahovať? Zásobu látkových plienok, prebaľovaciu podložku, jednorazové plienky, náhradné oblečenie, a ak nedojčíte, tak rozhodne tiež zásobu mlieka v termoobale. Pre staršie deti tiež príkrmy, obed a desiatu. Potrebný riad, najlepšie nejakú cestovnú sadu, lyžičky, hrnček a fľaštičky, podbradníky, hračky a dostatok balenej vody. Ak ich používate, zíjdu sa aj vlhčené obrúsky.

Denný réžim

Keď hovoríme na slnku, rozhodne tým nemyslíme, aby ste dieťa vystavovali napospas slnečným lúčom! Bábätko by malo byť ideálne v tieni. V žiadnom prípade na neho nesmie slnko priamo svietiť, a to dokonca ani na striešku kočíka! Na priamom slnku sa môže v korbe kočíka vyšplhať teplota až na neuveriteľných 50 stupňov.

Bio bambusové plienkyŠikovný kočík

Už pri samotnom výbere kočíka sa môžete na horúce dni pripraviť. Špeciálne odvetrávacie matrace v kočíku sú pre letné bábätka kočiar-britaxskutočne nenahraditeľné. Špeciálne kanáliky odvádzajú vlhkosť z matraca a bábätko sa tak nepotí. Zoženiete ich vo väčšine špecializovaných predajniach dojčenského a detského tovaru. Rovnako aj kočík môže byť "múdry". Sofistikované systémy odvetrávania korby sú úžasným vynálezom. Vzduch v kočíku "nestojí", ale cirkuluje. Nevyhnutnou súčasťou výbavy letného bábätka by mala byť aj sieťka proti hmyzu. Zvykne byť súčasťou vybavenia, niekedy je ale potrebné ju dokúpiť. Verte nám ale, že by vám rozhodne nemala chýbať. Také bodnutie včelou alebo osou môže u tak malého dieťaťa vyvolať alergickú reakciu! Všetky dostupné sieťky proti hmyzu či slnečníky na váš kočík nájdete u nás!   

Osviežovanie dieťaťa

V naozaj extrémnych teplotách alebo neznesiteľných dusnách bábätko pravidelne z kočíka Bioderma pena na opaľovanievyberajte a osviežujte ho umytím zátylku, nožičiek a ručičiek. Vyhnete sa tak nepríjemným potničkám, ktoré sa najčastejšie objavujú na tvári, v zátylku, na nohách a rukách. V žiadnom prípade by nemalo dieťa tráviť celé popoludnie v kočíku. Ak je to možné, vyberte ho a položte vyzlečené do tieňa. Uvidíte, ako to malé zlatíčko okamžite ožije! Deti milujú, keď môžu byť nahé. Ak plne dojčíte, nemusíte dopĺňať žiadne ďalšie tekutiny. U detí, ktoré už prikrmujete umelým mliekom alebo príkrmami, je nutné v horúcich dňoch dopĺňať tekutiny. Straty tekutín sú u najmenších veľmi rýchle.

Pozor na slniečko

Pri pobyte na slnku sa opáleniu jednoducho nevyhnete. Chcete vedieť, ako správne postupovať pri deťoch a slnku? Ako často bábo natierať, čím ho natierať, prečo ho natierať už pred odchodom z domu? To všetko nájdete v tomto článku!

Vhodné obliekanie

Ťažko sa odhaduje, preto mnoho mamičiek deti zvyčajne zbytočne naoblieka. Platí ale jednoduché pravidlo - čo máte na sebe vy, toľko toho dajte aj dieťaťu (maximálne o 1 vrstvu naviac). Najlepší materiál je samozrejme čistá bavlna. Kraťasky, tielko, body bez nohavičiek. Všetko ideálne vzdušné a z prírodných materiálov.

Kvalitné oblečenie známych značiek môžete nájsť u nás v novej kategórii Oblečenie, z outletových kúskov si zase vyberiete na Kiido.sk