Letný fresh cheesecake

Letný fresh cheesecake>
Málokto má v lete chuť na ťažké torty. Chce to niečo osviežujúce a ľahké. Predstavujeme vám skvelý cheesecake, ktorý pre vás upiekla štrnásťročná (áno!) dcéra našej kolegyne. Ľahko ho urobíte aj v bezlepkovom prevedení. Mimochodom - ako zistíte, že vaše telo neznáša lepok sa dočítate v tomto článku.

Ingrediencie

letny-cheesecakeCesto

  • 200g kvalitných sušienok (keď máte alergiu na lepok, vyberte bezlepkové)
  • 100g mletých mandlí
  • 120g masla

Náplň

  • 750g ricotta (3 x 250g)
  • 500g Lučina (alebo 4x120g)
  • 5 vajec
  • 150g trstinového cukru
  • 2 lyžice kôry z pomaranča (čerstvá)
  • 2 vanilkové struky
  • 4 lyžice kvalitného holandského kakaového prášku

Na marmeládu

  • 100g jahôd (čerstvé)
  • 1 lyžica trstinového cukru

Čerstvé ovocie na ozdobu

  • 100g jahôd
  • 50g čučoriedok
  • 50g černíc
  • 50g ríbezlí

Postup

1. Sušienky s mandľami postupne rozmixujte a potom spoločne s maslom spojte v "cesto". Môže sa málinko drobiť. 2. Do tortových foriem s priemerom 28 cm a 22 cm, vyložených papierom na pečenie, natlačte hmotu tak, aby vám vznikli korpusy. Dajte stuhnúť do chladničky. 3. Vanilkový struk jeden po druhom pozdĺžne rozrežte a nožom vyškrabte zrniečka. recept-na-cheesecake4. Ingrediencie na náplň zmixujte alebo vyšľahajte šľahačom. Najprv vajcia s cukrom, tak aby sa cukor rozpustil. Potom pridajte ricottu s lučinou a nakoniec nastrúhajte kôru z čerstvého pomaranča a zrniečka z vanilky. 5. Časť náplne odlejte na korpus do menšej formy (vrchné vanilkové poschodie torty). Do druhej časti cesta pridajte kakao, dobre premiešajte a vylejte na väčšie (spodné čokoládové poschodie torty). Pokúste sa zachovať rovnakú výšku poschodí. 6. Obe torty dajte piecť do predhriatej rúry na 120°C s horúcim vzduchom na 1 hodinu. 7. Upečené torty vyberte z rúry a nechajte odpočinúť. Potom pretiahnite alobalom, aby nenačuchli a nevyschli v chladničke, a dajte ich na hodinu a pol vychladiť. 8. Jahody umyte a rozmixujte s cukrom. Vytvoríte si tak "marmeládu", vďaka ktorej vám na torte bude ovocie držať. Ďalšie jahody si nechajte na zdobenie. 9. Akonáhle torta vychladne, naneste na plochu väčšieho, čokoládového poschodia trošku čerstvej jahodovej "marmelády" a položte na neho menšie, vanilkové poschodie. 10. Okraje spodného poschodia ozdobte jahodovými plátkami a čučoriedkami alebo ríbezľami. 11. Na vrchné poschodie tiež naneste čerstvú marmeládu a dozdobte čučoriedkami, černicami alebo jahodami, podľa vašej fantázie. Cheesecake Ďakujeme Kristínke za poskytnutie receptu! Ak chcete vidieť ďalšie jej nápady, zavítajte na jej blog.